"O'nsuz Beşiktaş olmaz"

90+ yorumcularından Hasan Şaş, Beşiktaş'ın Akhisar Belediyespor karşısında bıraktığı üç puan sonrası siyah-beyazlı takımınn performansını ele aldı. Şenol Güneş ve futbolcuların üzerinde 8 yılın getirdiği şampiyonluk stresinin olduğunu dile getiren Hasan Şaş, Akhisar maçında yapılan değişikliklere değindi.

NTV Spor 30.11.2015 - 00:35
"O'nsuz Beşiktaş olmaz"

Beşiktaş'ın Akhisar Belediyespor'a 2-0 mağlup olmasının ardından 90+ yorumcuları mücadeleyi masaya yatırdı.

Siyah-beyazlıların tempolu oyunuyla sonuca gittiği söyleyen Hasan Şaş, takımın üzerinde uzun süren şampiyonluk hasretinin olduğunu dile getirdi. Teknik direktör Şenol Güneş'in Avrupa ve Süper Lig için yaptığı rotasyona da değinen Şaş, "Gökhan Töre'siz Beşiktaş olmaz, olamaz" dedi.

Hasan Şaş'ın yorumları işte şu şekilde;

"SİNYAL NİTELİĞİNDEYDİ"
"Beşiktaş sezona başlarken '%100 şampiyon olacağız' coşkusu, arzusu isteğiyle başladı. Buna birçok neden söyleyebilriz; Şenol hocanın gelmesi, Quaresma ve Gomez'in gelmes, eski futbolcuların tecrübelenmesi gibi. Ancak 100 metreyi direkt koşmakla topla koşmak arasında fark vardır. İnce paslar, istek ve coşku ayrıca yüksek zekadan geçer. Bu yüksek zekayı ortaya koymanız için enerjiyi yüksek tutmanız gerekir. Siyah-beyazlılar çok zeki oyunculardan kurulu ancak bu özellikleri enerjileriyle doğru orantlı. 10. hafta itibariyle kime sorsanı 'Beşiktaş bu sezon şampiyon' derdi. Ama Sporting maçının ilk yarısı, Skenderbeu maçında verdiği pozisyonlar, Kasımpaşa maçında 3 gol yemesi ve Sivas maçında Rhdolfo'nun son dakika müdahalesi Beşiktaş'a bir sinyal niteliğindeydi. Beşiktaş'ın bu oyunu futbolcuların veya Şenol Güneş'in isteği değil. Enerji sezona dağılan bir etmendir ve siyah-beyazlılar bu özelliğiyle sonuca giden bir ekip."

"BU 8 YILIN STRESİ"
"Beşiktaş genel anlamda bir devre arası arıyor. Neden; çünkü Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'den daha çok çalışmak, üretmek, daha fazla önde olmak zorunda. Galatasaray geçen sene, Fenerbahçe iki sene önce şampiyon olmuş Beşiktaş ise en son 2008'de şampiyon olmuş durumda. Takıma yüklemeler yaparsınız ancak o sizi 10 hafta götürür tüm sezona dağılmaz, yetmez. Baktığımız zaman Beşiktaş istatistik olarak üstün görünür ancak 60. dakikadan sonra kırılmalar başlıyor. Sıra geliyor oyuncu değişikliklerine. Bugün baktığımız Olcay çıkıyor yerine Cenk Tosun sol kanata geçiyor. Eğer çift forvet istiyorsanız iki oyuncu kurucudan(Sosa, Oğuzhan) birini kenara alırsınız. Şenol hocam bana alınmasın; Sosa ve Oğuzhan hemen hemen aynı işi yapıyor. Sosa çıkar, Cenk girer Olcay da sahada kalır. Hatta Olcay çıkar Gökhan Töre oyuna dahil olur. Bu bakımdan takım benche de yansıyor. Performans düşükleri takıma yayıldı ve mağlubiyeti getirdi. Eğer bu sorunlar çözülemezse Kayserispor, Galatasaray ve Lizbon maçlarında bu düşüş devam eder. Ama bu konuda Şenol hoca ve futbolcuları suçlamayamam çünkü üzerlerinde 8 yılın getirdiği şampiyonluk stresi var. Beşiktaş oyuncu değişiklerine, rotasyona dikkat etmeli. Gökhan Töre bir maç oynuyor, bir maç yok. Gökhan Töre'siz Beşiktaş olmaz, olamaz. Öncelikle bunu kabullenmemiz lazım."     

Hasan Şaş'ın yorumlarını ve 90+ programının tamamını Video Galeri'den izleyebilirsiniz...    

Sayfa Yükleniyor...