Adriano futbola geri döndü!

Bir dönemin yıldız golcüsü Adriano, ABD 4. Ligi'nden Miami United'a imza attı! 33 yaşındaki Brezilyalı yıldızın sözleşme şartları ise ilginç...

NTV Spor 30.01.2016 - 16:30
Adriano futbola geri döndü!

ABD 4. Futbol Ligi ekiplerinden Miami United, Brezilyalı Adriano'yu kadrosuna kattı. Transfer sıra dışı bir anlaşma ile oldu.

Son olarak 2014'te Atletico Paranaense'de forma giymesinin ardından futbola ara veren Brezilyalı Adriano, yeşil sahalara göre döndü. Kariyerinde Brezilya'nın önde gelen takımlarının yanı sıra Inter, Fiorentina, Parma, Roma gibi Serie A kulüpleri de olan eski yıldızın sözleşmesi ise sıra dışı.

Bu konuda resmi açıklama yapılmasa da 10 bin dolar sembolik maaşın yanı sıra; Adriano'ya kulübün forma, reklam, sponsorluk gibi gelirlerinden %40 pay ödeneceği öğrenildi. Hatta Adriano'nun 17 yaşındaki kardeşinin Miami'deki eğitimini de kulüp üstlendi.

Miami United Başkanı Roberto Sacca ise yaptığı açıklamada, Adriano'yu kadrolarına katmak için 2-3 aydır devam eden görüşmelerin olumlu sonuçlandığını belirterek "Annesi ve ailesi Adriano'nun kötü günler geçirdiği, Brezilya'dan uzaklaşması gerektiğine inanıyordu ve teklif yapmamız, onun açısından da iyi oldu. Sayesinde taraftar sayımız da artacak" değerlendirmesinde bulundu.

Adriano'nun yeniden futbola dönmek için kilo verdiğini söyleyen Sacca, "Burada üzerinde baskı olmayacak ve oynamaya hazır. Onu tekrar sahalarda görmek bizi heyecanlandırıyor. Antrenmanlara başladı. 24 Nisan'da oynayacağımız ilk lig maçında tamamen formunu bulacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Bir dönemin en iyi futbolcuları arasında gösterilen Adriano, daha sonra kariyerinde büyük bir düşüş yaşamıştı.
 

Sayfa Yükleniyor...