Ancelotti, Mourinho ve Guardiola'yı geçti!

İspanya Ligi'nde lider Barcelona, deplasmanda Levante'yi 2-0 yenip zirvedeki yerini korurken; teknik direktör Luis Enrique, Katalan deviyle bir çok başarı kazanan eski teknik direktör Pep Guardiola'nın rekoruna ortak oldu. Enrique, galibiyet yüzdesinde Ancelotti, Mourinho ve Guardiola'yı da geride bırakmayı başardı.

NTV Spor 07.02.2016 - 15:35
Ancelotti, Mourinho ve Guardiola'yı geçti!

Levante karşısında Barcelona'nın başında 100. maçına çıkan ve takımı 2-0 galibiyetle ayrılan Luis Enrique inanılmaz bir galibiyet yüzdesine imza attı. Enrique, Barcelona'nın başında çıktığı maçların 80'inden galibiyetle ayrıldı.

Yüzde 80 galibiyet yüzdesi yakalayan Luis Enrique bu istatistiğiyle daha önce İspanya'da görev yapan bir çok önemli teknik adamı da geride bıraktı. Son Şampiyonlar Ligi şampiyonunun teknik patronu, Real Madrid'in eski teknik direktörleri Carlo Ancelotti ile Jose Mourinho'yla birlikte Barça'yla bir çok kupa kaldıran Pep Guardiola'yı da geçti. Ancelotti, Real'le yüzde 74, Mourinho ise yüzde 73 galibiyet yüzdesi yakaladı. Pep Guardiola'nın oranı ise yüzde 71 oldu.

Barcelona ile üstüste 28. maçında da yenilmeyen Enrique, Pep Guardiola'nın yenilmezlik serisi rekoruna da ortak oldu. Barcelona, ilk maçta 7-0 yendiği Valencia'yı Çarşamba günü İspanya Kral Kupası yarı final rövanşında yendiği takdirde Enrique, 2010-11 sezonunda 28 maç yenilmeyen Guardiola'nın rekorunu tarihe gömecek.

Barcelona, Luis Enrique'nin takımın başında çıktığı 100 maçta 80 galibiyet elde ederken, 11 maç berabere sonuçlandı, Katalan devi bu karşılaşmalardan 9'unda ise yenilgiye engel olamadı. Bordo-Lacivertliler, 282 gol atarken, kalesinde de 72 gol gördü.

Sayfa Yükleniyor...