Fenerbahçe, Diyarbakır'da avantaj arıyor!

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Diyarbakır'da Amed Sportif Faaliyetler'e konuk olacak. Karşılaşmayı canlı anlatımla NTVSpor.Net'ten takip edebilirsiniz...

NTV Spor 08.02.2016 - 13:30
Fenerbahçe, Diyarbakır'da avantaj arıyor!

Bu sezon yoluna 3 kulvarda devam eden ve kupayı da müzesine götürmek isteyen sarı-lacivertliler, Diyarbakır temsilcisi karşısında ilk maçta alacağı skorla yarı final için önemli bir adım atmayı hedefliyor.

Ev sahibi ekibin cezası nedeniyle seyircisiz yapılacak karşılaşma saat 13.00'te Seyrantepe DİSKİ Spor Tesisleri'nde oynanacak. Karşılaşmayı hakem İlker Meral yönetecek.

11'ler:
Diyarbakırspor:
Levent, Başaran, Sercan, Şevket, Abdullah, Ercan, Mansur, Tekin, İbrahim, Yusuf, Şehmus
Fenerbahçe:Fabiano - Şener, Kjaer, Kadlec, Hasan Ali - Josef - Mehmet Topuz, Diego - Alper, Fernandao, Ramazan

Gruptan rahat bir şekilde  5 galibiyet, 1 beraberlikle çıkan Fenerbahçe, son 16 turunda ise zorlandı. Kayserispor'u uzatmalarda Diego'nun attığı tek golle geçen sarı-lacivertliler, kupanın sürpriz ekibi karşısında yarı finale çıkma mücadelesi verecek.

Kupanın sürpriz ekibi Amed Sportif Faaliyetler ise çeyrek finalde yer alan tek alt lig takımı olarak dikkati çekiyor. Kupaya 2. eleme turundan katılan Diyarbakır ekibi, Karaman Belediyespor ve Elazığspor'u yenerek adını gruplara yazdırdı. Medipol Başakşehir, Bandırmaspor ve Şanlıurfaspor'un olduğu gruptan 2. olarak son 16 vizesi alan Amed Sportif Faaliyetler, bu turda ise Bursaspor'u 2-1 ile geçerek önemli bir sürprize imza attı. Diyarbakır ekibi kupa maçlarında bu sezon henüz yenilgi yüzü görmeyerek, üçer galibiyet ve beraberlik aldı.

Amed Sportif Faaliyetler'de cezalı olan Deniz Naki, Fenerbahçe maçında forma giyemeyecek.

6.5 YIL SONRA
Fenerbahçe, 6,5 yıl sonra Diyarbakır'da maça çıkacak.

Sarı-lacivertliler, en son Diyarbakırspor'un Süper Ligde olduğu 2009-2010 sezonunda bu şehre gitmişti.

Diyarbakırspor'la 24 Ağustos 2009'da Diyarbakır Atatürk Stadı'nda karşılaşan Fenerbahçe, o maçı 3-1 kazanmıştı.

Sayfa Yükleniyor...