Cim Bom avantajı kaptı!

Ligde zirveden uzaklaşan Galatasaray, Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Akhisar Belediyespor'a konuk oldu. Rodallega'nın golüyle yenik duruma düşen sarı-kırmızılılar, 70 ve 72'de bulduğu gollerle rakibini 2-1 mağlup etti, avantajı kaptı.

NTV Spor 10.02.2016 - 20:43
Cim Bom avantajı kaptı!

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final mücadelesi ilk maçında Akhisar Belediyespor ile Galatasaray karşı karşıya geldi.

Manisa 19 Mayıs Stadı'ndaki mücadele temposuz başladı. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk 45 dakikada taraflar cılız pozisyonlarından netice alamadı.

İkinci yarı hızlı başladı ve ev sahibi Akhisar, 53'te golcüsü Rodallega ile öne geçti. Hızlı gelişen atakta orta alanda rakibini şık bir hareketle geçen Muğdat Çelik pasını ceza yayı önüne doğru hareketlenen Rodallega'ya gönderdi. Kolombiyalı golcü, topla buluşur buluşmaz sağ ayağının içi ile şık bir vuruş yaptı ve topu sağ köşeden filelerle buluşturdu.

Golden sonra daha hareketli bir görünüm sergileyen Galatasaray, rakibine çok geçmeden cevap verdi. 70. dakikada sol kanattan gelişen atakta Olcan ortasını penaltı noktasının sağ tarafına doğru gönderdi. Topla buluşan Sneijder sağ ayağı ile yerden vuruşunu yaptı ve Douglas bu topa müdahale etmek istedi ancak top filelerle buluştu.

1-1'den sadece 2 dakika sonra Galatasaray bir gol daha bulmayı başardı. Sol kanattan gelişen atakta Wesley Sneijder ortasını ceza sahası içi sağ çaprazına doğru gönderdi. Gelen topa hareketlenen Selçuk İnan gelişine yerden vuruşunu yaptı ve topu sol köşeden filelerle buluşturdu.

Karşılaşmanın geri kalan bölümünde her iki takım da yer yer boşluklar yakaladı ancak başka gol sesi çıkmadı.

Mücadeleyi 2-1 kazanan Galatasaray, çeyrek final yolunda rövanş öncesi Manisa'dan avanajla döndü.

Stat: Manisa 19 Mayıs
Hakemler: Mete Kalkavan, Oğuz Terzi, Mehmet Kapluhan

Akhisar Belediyespor: Bora Körk, Tolga Ünlü, Douglao, Caner Osmanpaşa, Alper Uludağ, Muğdat Çelik, Custodio (Dk. 75 Sami), Aykut Çeviker, Abdulkadir Özdemir (Dk. 84 Vaz Te), Soner Aydoğdu (Dk. 60 Nguemo), Rodallega
Galatasaray: Muslera, Linnes, Chedjou, Hakan Balta, Carole, Olcan Adın, Donk, Bilal Kısa (Dk. 66 Sabri Sarıoğlu), Sneijder, Selçuk İnan (Dk. 90 Rodriguez), Umut Bulut

Goller: Dk. 53 Rodallega (Akhisar Belediyespor), Dk. 70 Douglao (kendi kalesine), Dk. 72 Selçuk İnan (Galatasaray)
Sarı kart: Dk. 79 Tolga Ünlü (Akhisar Belediyespor)
 

Sayfa Yükleniyor...