Leicester şampiyonluk için gün sayıyor!

İngiltere'de peri masalının gerçekleşme ihtimali olan maçta Manchester United ile Leicester City 1-1 berabere kaldı. Old Trafford'da galip gelmesi durumunda tarihindeki ilk şampiyonluğunu ilan etme şansı doğan Leicester, bu sonucun ardından ümitlerini Chelsea-Tottenham maçına bıraktı.

NTV Spor 01.05.2016 - 17:44
Leicester şampiyonluk için gün sayıyor!

Manchester United ile Leicester City arasındaki 'çok anlamlar' ifade eden maçtan 1-1 beraberlik çıktı. Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansını az da olsa sürdürmek için maçtan mutlak galip gelmesi gereken Manchester United, henüz 7. dakikada 1-0 öne geçti. Valencia, sağdan cezasahasına ortaladı. Arka direkte demarke durumdaki Martial, topu kontrol edip kaleci Schmeichel'in altından ağlarla buluşturdu ve Kırmızı Şeytanlar'ı 1-0 öne geçirdi.

Bu sezon 22 lig maçını kazanan ve tarihinin en başarılı sezonunu geçiren Leicester City, 17. dakikada skoru eşitledi. Drinkwater'ın kaleye yaklaşık 35 metre uzaktan cezasahasına doğru kullandığı serbest vuruşta Morgan zor pozisyonda kafayı vurarak topu ağlarla buluşturdu ve skoru 1-1'e getirdi.

İlk yarının kalan dakikalarında iki ekip de önemli pozisyon yakalayamazken takımlar soyunda odasına 1-1'le gitti.

77'inci dakikada Rooney'in tehlikeli ortasında Smalling'in kafa vuruşu az farkla auta giderken maçta başka gol olmadı ve karşılaşma 1-1 sona erdi.

ŞAMPİYONLUK CHELSEA'YE BAĞLI
Leicester City'de Drinkwater ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kalırken, Manchester United, bu beraberlikle puanını 60 yaptı. Lider Leicester City ise puanını 77 yaparken şampiyonluk ümitlerini Chelsea-Tottenham maçına bıraktı. Manchester United'ı Old Trafford'da yenmesi durumunda tarihinin ilk şampiyonluğunu ilan edecek olan Leicester, Chelsea'nin konuk edeceği Tottenham'a yenilmemesi durumunda yine mutlu sona ulaşacak. 1990'dan bu yana Chelsea'yi deplasmanda yenemeyen Tottenham, Londra derbisini kazandığı takdirde de Leicester'in 37. haftada konuk edeceği Everton'ı yenmesinin ardından peri masalı gerçekleşecek.

Sayfa Yükleniyor...