Uçan Hollandalı işbaşında!

Fenerbahçe, Kadıköy'de Gaziantepspor'u 3-0 yendi; puanını 70'e çıkarıp bitime 3 hafta kala 73 puanlı lider Beşiktaş'ı takibini sürdürdü. Kariyerindeki 500. kulüp maçında 2 gol atan Hollandalı yıldız Robin van Persie, Simon Kjaer'in sayısının da asistini yapıp yıldızlaştı

NTV Spor 01.05.2016 - 20:54
Uçan Hollandalı işbaşında!

Fenerbahçe, Beşiktaş'ın farklı Kayseri galibiyetinin ardından tenis diliyle oyunda kalabilmek adına sahaya çıkıyordu. Art arda verimli maçların çıkmasını sağlayan düşünceyle, Nani'yi serbest bırakan formülle Gaziantep önündeydiler. Gaziantepspor ise Mutlu Topçu ile yolları ayırmıştı. Küme düşme tehlikesinin kapıyı çaldığı günlerde işleri kolay olmayacaktı.

Daha 5'inci dakikada Van Persie'nin savunmayı felç eden pasıyla Volkan buluştu. Soldan ceza alanına giren kanat oyuncusunun bitirici vuruşu yetersiz kaldı. Sonrasında Gaziantep'i Fenerbahçe kalesi yakınında göremediğimiz ama ev sahibinin de net pozisyon üretemediği bir bölüm yaşandı.

27'de korner atışının devamında Van Persie solda düzeltip vurdu. Karcemarskas, ayağıyla çıkardı. Topu yeniden kazanan Hollandalı klas bir orta yaptı. Kjaer bomboş kafayı ağlarla buluşturdu: 1-0.

Fenerbahçe, golle birlikte daha fazla boş alan bulmaya başladı. 29'da Gökhan sağdan geldi. Pasında Van Persie'nin şutunu Karcemarskas çıkardı. 32'de Gökhan yine sağdan geldi. Ortasında uzak direkte Alper çok rahattı. Ama boş kale yerine kafayı üstten dışarı gönderdi. 37. dakikada Van Persie sağdan serbest atış kullandı. Savunmaya çarpan topa Kjaer vurdu. Top direkle buluştu. İlk yarı 1-0 sona erdi.

Gaziantep, ilk yarıda Fenerbahçe kalesinde tehdit oluşturamazken sakatlanan Koray ve Orkan'ı kaybetti.
İkinci yarı golle başladı. 48'de Alper, soldaki Van Persie'yi gördü. Hollandalı, ortaya çıkarır gibi yapıp klas bir çalımla kaleciyi yatırdı. Sonra da boş kaleye bıraktı: 2-0. 53'te Volkan soldan geldi. Sert şutunu kaleci kurtardı. 65'te Alves'in frikiği üst direkten geri geldi. 72'de yine Alves, bu kez kafayla kaleyi yokladı. Karcemarskas çıkardı. 81'de Nani'nin ortasında Van Persie nefis bir kafa vuruşuyla farkı 3'e çıkardı: 3-0.

Fenerbahçe, doğru dizilişi geç ve güç buldu. Son birkaç haftadır yaşanan pozisyon bolluğu öncesinde olsaydı belki bazı puan kayıpları da olmayacaktı. Nani ve Volkan önderliğinde hücum organizasyonlarında daha etkin bir Fenerbahçe var. Gaziantepspor'un son 3 haftada işi çok daha zor olacak. Bu daha da netleşti bu karşılaşmayla.

FENERBAHÇE-GAZİANTEP: 3-0
STAT:
Ülker Arena
HAKEMLER: Mete Kalkavan, Aleks Taşçıoğlu, Serkan Ok
FENERBAHÇE: Volkan - Gökhan, Kjaer, Alves, Hasan Ali - Mehmet (83 Ozan), Josef - Volkan (75 Fernandao), Nani (83 Diego), Alper - Van Persie
GAZİANTEP: Karcemarskas - Muhammet, Elyasa, Arokoyo, Koray (17 Mustafa) - Hürriyet, Abuda -Orkan (30 İlhan), Doğanay (60 Chibuike), Emre - Larsson SARI KARTLAR: Alper; İlhan, Elyasa, Mustafa
GOLLER: Kjaer (27), Van Persie (48, 81)


 

Sayfa Yükleniyor...