Şampiyonun gözü Leicester'in turunda!

Leicester City hafta sonunda üstü açık otobüsle kentte tur atarak tarihi zaferi taraftarıyla kutlayacak. Dünya snooker şampiyonu Mark Selby de otobüste kupasıyla yer almanın hayalini kuruyor.

NTV Spor 04.05.2016 - 11:22
Şampiyonun gözü Leicester'in turunda!

Crucible finalinde Ding Junhui'yi 18-14 yenerek kariyerinde ikinci kez dünya şampiyonu olan Mark Selby, Leicester City'nin şampiyonluk kutlamasına ortak olmak istiyor. Leicester tarihinde ilk kez duble zafer kutlamıyor. Futbol takımının 2014'te Premier Lig'e çıkmayı garantilediği hafta, Leicester doğumlu Mark Selby finalde Ronnie O'Sullivan'ı yenerek kariyerinde ilk kez dünya snooker şampiyonu olmuştu. Ancak kentte yapılan kutlama sırasında Ronnie karşısında zorlu bir mücadele veren Selby, bu sevince ortak olma fırsatını kaçırdı.

32 yaşındaki snooker oyuncusu bu kez çılgın kutlamayı kaçırmak istemiyor. Guardian gazetesiyle yaptığı söyleşide Crucible (Dünya şampiyonluğu) kupasıyla beraber takım otobüsünün kentteki geçidine katılmak istediğini belirten Selby, Cumartesi günü Everton ile yapılacak son iç saha maçında tribündeki yerini alacak.

YARI FİNALDE VARDY'DEN DESTEK
''İki yıl önce Championship'i kazanarak Premier Lig'e çıktıklarında üstü açık otobüsle kent turu yaptılar ama Crucible finalimle aynı güne denk geldi. Umuyorum bu şansı bana şimdi tanırlar ve orada onlarla birlikte olurum'' diyerek arzusunu dile getiren Selby, yarı finalde Marco Fu karşısındaki kritik oyunda Jamie Vardy'nin kendisine mesaj attığını söyledi, ''Yarı final boyunca bana yazdı ve iyi şanslar diledi. Sıradaki iç saha maçında onlarla beraber kutlama yapmak hoş olacak. Ancak o gün kimse oturmayacak çünkü şampiyon olsak bile taraftar için Everton'ı yenmeye ihtiyaçları var. Kulüp bana otobüsle kent turuna katılmam için izin vermeyebilir ama o gün zeminde olacağım ve umuyorum ki bilet için ödeme yapmak zorunda kalmam. Çocuklar kesinlikle inanılmaz bir iş çıkardılar. Eğer sezon başında ilk altıya girip Avrupa kupalarına gideceklerini söyleseydi kendinizi çimdiklerdiniz.''

STADYUMDAKİ İLK KUTLAMASI OLMAYACAK
Mark Selby, 2014'teki dünya şampiyonluğundan sonra Leicester'ın Premier Lig'deki ilk iç saha maçı olan Everton mücadelesi öncesinde kupasıyla beraber tribünleri selamlamış ve büyük sevgi gösterisine şahit olmuştu.

Sayfa Yükleniyor...