1 kupa; 2 iddialı aday!

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Riekerink ve Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira final maçı için hazırlanan kitapçığa konuştu. İki teknik adam da sezonu kupayla kapatmak istediklerini söyledi.

NTV Spor 25.05.2016 - 12:22
1 kupa; 2 iddialı aday!

Ziraat Türkiye Kupası finali öncesinde Galatasaray ve Fenerbahçe teknik adamları Türkiye Futbol Federasyonu'nun maça özel hazırladığı kitapçığa görüşlerini aktardı.

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Rıekerınk finalin bir derbi olmasından ötürü heyecan duyduğunu söyledi. Galatasaray-Fenerbahçe derbilerinin önemini hatırlatan Hollandalı teknik adam "Bu rekabetinin bir parçası olacağım için çok heyecanlıyım." yorumununda bulundu. İyi bir sezon geçirmediklerinin altını çizen Riekerink "Tarihimizin en iyi sezonu değildi ve bu sezonun sonunda camiamıza bir kupa hediye etmek, bir hedef olmanın yanı sıra hepimiz adına ciddi bir sorumluluk." ifadelerini kullandı.

Riekerınk takımın maç öncesindeki mental durumundan da söz etti. "Oyuncularımızın, Galatasaray'ın kazanma karakterini ve final maçı oynama kültürünü hissederek sahada olacaklarına eminim." diyen deneyimli çalıştırıcı "Türkiye'nin en fazla kupa kazanan takımı" olduklarına vurgu yaparak kupayı kazanmak istediklerinin altını çizdi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ise gelinen noktada kupa finalinin iki takım için de daha büyük öneme ulaştığını vurguladı. Rakipleri hakkında "Galatasaray için sezonun nasıl geçtiğini de göz önünde bulundurursak, Türkiye Kupası çok önemli bir hedef haline geldi." yorumunu yapan Pereira "Biz de sezonun sonuna geldiğimizde şampiyonluğu kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz ve şimdi kupa bizim için daha da önemli bir hal aldı." sözlerini kullandı.

Portekizli çalıştırıcı sezonu kupasız kapatmak istemediklerini de söyledi. "İki takım arasında ligde büyük bir puan farkı olsa da kupa finalinde bu puan farkının hissedileceğine inanmıyorum. Çünkü tek maç oynayacağız ve her iki takım da iyi oyunculardan kurulu takımlara sahip. Zor bir maç olacak." değerlendirmesini yapan Pereira kupayı kazanarak taraftarını mutlu etmek istediğini vurguladı.

Sayfa Yükleniyor...