"Kupa sezonu kurtardı"

Türkiye Kupası finalinde attığı golle şampiyonluğun mimarlarından olan Lukas Podolski, kupa şampiyonluğunun bir ölçüde sezonu kurtardığını söyledi. Sezon içinde yaşanan teknik direktör değişikliklerini yorumlayan Alman yıldız, kendi performansını da değerlendirdi.

NTV Spor 27.05.2016 - 15:03
"Kupa sezonu kurtardı"

Galatasaray'ın Alman yıldızı Türkiye Kupası finalinin ardından karşılaşmayı ve sezon genelini değerlendirdi.

Sportbild'de konuşan Podolski şunları söylediı:

"Çok gösterişsiz, sade bir sezon geçirdik. Ligde 6. olduk ve Avrupa Kupaları'na katılma hakkı elde edemedik. Çok sayıda teknik direktör değişikliği ve kulüp içi huzursuzluk yaşadık. Kupa finalindeki galibiyet çok önemliydi. Sportif olarak Avrupa Kupaları'na katılma hakkı elde ettik ve kupayla bir şampiyonluk kazandık. Kupa şampiyonluğu bir ölçüde sezonu kurtardı."

"Elbette, maç öncesi üzerimizde büyük baskı vardı. Bir o kadar da motiveydik. Herkes varını yoğunu ortaya koydu. Zaten bir şampiyonluk için böyle bir davranış gerekir. Galatasaray, geçen sezon ülkedeki bütün kupaları almıştı. Şimdi en azından kupa şampiyonu unvanımızı korumuş olduk. Özellikle taraftarlar için bu galibiyet çok önemli. Çünkü maç bir derbiydi. Taraftarlar için futbol her şey."

"Dürüst olmak gerekirse, bu şampiyonlukla önümüzdeki sezon Avrupa'da oynayıp oynayamayacağımızı biz futbolcular bilmiyoruz. Bizim için öncelikle önemli olan, işin sportif tarafını başarmaktı. Gerisi bizim elimizde değil."

44 resmi maçta 18 gol, 11 asist yaptınız. Türkiye'ye transferinizin karşılığını verdiğinizi düşünüyor musunuz?

"Mutlaka... Sayısal olarak da performansımdan memnunum. Ama bir yandan da daha iyisini yapabilecek olduğumu da biliyorum."

Yeni yıla ciddi bir sakatlıkla girdiniz. Beklenenden çabuk dönmeyi nasıl başardınız?

"Başka bir ihtimal yoktu. Burak Yılmaz Çin'e transfer olmuştu. Diğer ofansif oyuncularımızdan Sinan Gümüş Torku Konyaspor maçında sakatlandı. 30. dakikada oyuna girmek zorunda kaldım. Aslında sakatlık sonrası maç deneyimini adım adım geri kazanmak gerekir. Ama kulübün bana ihtiyacı vardı. Ben de hazırdım."

Riekerink, Hamzaoğlu ve Denizli'den sonra göreve geldi. Kısa süreli görev üstlenen Taffarel ve Orhan Atik ile birlikte beşinci hocanızdı. Herhalde Galatasaray'a giderken böyle bir tablo öngörmemiştiniz?

"Bir profesyonel futbolcu için teknik adam değişikliği her zaman mümkün. Ama bir sezonda beş teknik adam elbette hiç alışılmış bir sayı değil. Zaten çok da yararlı olmaz. Çünkü sonuçta sahada performans ortaya koyması gerekenler biz futbolculardır. Saha kenarında çizgide kimin olduğu çok fark etmez."

Düzenli maç oynama ve gol atma alışkanlığı herhalde Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Löw'ün de sizden beklentisiydi?

"Jogi'nin hakkımdaki düşünceleri belli. Bunlar kolay değişmez. Derbideki golüm de bunları değiştirmeyecek. Neler yapabileceğimi, takıma nasıl yardımcı olabileceğimi gayet iyi biliyor. Ama Avrupa Şampiyonası'na böyle önemli bir gol atarak gitmek bireysel motivasyonum için elbette değerli."

Avrupa Şampiyonası sonrası Galatasaray'a mı döneceksiniz?

"Evet İstanbul'a döneceğim. Ama önce bir tatil yapacağım ki; Galatasaray'da yeni sezonda yeniden gaza basabileyim."

 

Sayfa Yükleniyor...