Hem dramatik hem Quaresma'tik!

EURO 2016'da normal süresi 0-0 biten maçta Hırvatistan'ı uzatmalarda 1-0 mağlup eden Portekiz, adını çeyrek finale yazdırdı.

NTV Spor 26.06.2016 - 00:37
Hem dramatik hem Quaresma'tik!

EURO 2016'da Polonya'nın çeyrek finaldeki rakibi Portekiz oldu. Portekiz, normal süresi golsüz sona eren maçta çeyrek final biletini Beşiktaşlı Ricardo Quaresma'nın 117'deki golüyle aldı.

Portekiz ile Hırvatistan'ı karşı karşıya getiren 2. tur maçı dramatik bir sona sahne oldu. İki takım da normal sürede son derece kontrollü bir oyun sergiledi. Öyle ki 90 dakika boyunca kaleyi tutan şut dahi olmadı. Durum böyle oyunca maç golsüz sona erdi ve uzatmalara gidildi. Uzatma bölümünde de hem Portekiz hem de Hırvatistan kontrolü elden bırakmadı. Herkes maçın penaltı vuruşlarına gitmesini beklerken, gidişat bir anda değişti.

Önce Hırvat oyuncu Ivan Perisic'in kafa vuruşu direkten döndü. 115 dakika sonra kaleyi tutan bu ilk şuttan hemen sonra Portekiz kontratağı, Hırvatistan'ın Avrupa Şampiyonası macerasına son verdi. Fenerbahçeli Nani'nin ortasında, Cristiano Ronaldo'nun kaleciden dönen vuruşunu tamamlayan oyuncu, Beşiktaşlı Ricardo Quaresma'ydı.

Bu golden sonra tüm hatlarıyla hücum eden Hırvatistan, son saniyelerde Vida ile önemli bir pozisyonu değerlendiremeyince, normal sürenin bitimine 5 dakika kala oyuna giren Quaresma, Portekiz'i çeyrek finale taşımış oldu.

Maç sonunda Portekiz'de büyük bir sevinç, EURO 2008'e de Milli Takımımız karşısında benzer bir sonla veda eden Hırvatistan'da ise hüzün vardı. EURO 2016'da oynadığı 4 maçı da normal sürede kazanamayan Portekiz, yarı finale yükselmek için Polonya ile karşı karşıya gelecek.

 

 

Sayfa Yükleniyor...