"Türk halkı en iyi cevabı verdi"

Galatasaray'ın Uruguaylı yıldızı Fernando Muslera, takımdan ayrılacağı yönündeki iddialara yanıt verdi. Darbe girişimi hakkında görüşü sorulan başarılı eldiven; "Türk halkı en iyi cevabı verdi" ifadesini kullandı.

NTV Spor 25.07.2016 - 16:24
"Türk halkı en iyi cevabı verdi"

Uruguaylı kaleci Fernando Muslera, Danimarka Kampı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"TAFFAREL'E ÜZÜLDÜM, KOŞUTAN'A SEVİNDİM"
Basın toplantısına, kaleci antrenörü Claudio Taffarel'in ayrılışı ile ilgili sözlerle başlayan Muslera, şu ifadeleri kullandı:

"Taffarel benim için çok önemli bir insan. Hocadan daha fazlası. Baba gibi, arkadaş gibi, ağabey gibi. Ayrılış kararı beni çok üzdü. Kararını benimle daha önceden paylaşmıştı. Taffarel ailesine bağlı iyi bir baba. Bu kararı almasındaki en önemli neden buydu. Bence saygı duymamız gerekiyor. 5 sene boyunca akıllıca bir şey yaptı. Fadıl (Koşutan) hocamız onun yanında çok şey öğrendi. Kendisi gittiği için üzgünüm ama Fadıl hoca bizimle birlikte olduğu için çok mutluyum. Onun bu görevi hak ettiğini düşünüyorum. Çok çalışkan bir insan. Bizleri yakından tanıması önemli bir avantaj."

"2 SENE DAHA..."
Cezalarla ilgili sorulan soruyu "Cevaplamak istemiyorum, sportif olarak buradayız" diyerek yanıtlayan Muslera, "Hep 'gidecek misin, kalacak mısın' diyorlar. Burada çok mutlu olduğumu bir kez daha yinelemek istiyorum. 2 sene daha kontratım var. Galatasaray bana çok şey verdi, ben de buna geri dönüş yapmak istiyorum" diye konuştu.

"HEDEF ŞAMPİYONLUK"
Muslera, takımdaki ayrılıklar için, "Her takımda olan şeylerdir. Kimileri devam etmez, yenileri gelir. Futbol devam ettikçe bu değişim sürecektir" dedi.

Uruguaylı eldiven, hedefi ise şu sözlerle anlattı: "Hedefimiz her zaman olduğu gibi şampiyon olabilmek. Geçen sezonki kazandığımız Türkiye Kupası bizim için çok önemliydi. Bu sezon şampiyon olduğumuz takdirde Şampiyonlar Ligi'ne gideceğiz. Yani olmamız gereken yere. Hep konuştuğumuz şey ise şampiyonluğa yönelik. Yeni oyuncularla birlikte bu yolda ilerlemek istiyoruz."

"TÜRK HALKI EN İYİ CEVABI VERDİ"
Uruguaylı yıldız, Türkiye'deki darbe girişimi hakkında sorulan soruya ise Türkiye hakkında yaptığı övgülerle karşılık verdi;

"Olay olmadan 15-20 dakika önce havaalanındaydım. Yanımda Türk bir arkadaşım olduğu için onun sayesinde olanları anlamaya çalışıyordum. Türkiye'nin ne kadar güzel bir ülke, İstanbul'un ne kadar güzel bir şehir olduğunu söylemeliyim. Türk halkının en iyi şekilde darbe girişimine tepki verdiği kanaatindeyim. Herkesin ortak yorumu olayların kontrol altına alındığı yönünde. Senelerdir buradayım. Ailem de ben de Türkiye'yi yakından tanıyoruz. Burada neler olduğunu anlamak kolay değil. Ailem için de benim için de bir sıkıntı yok. Her şeyin yoluna gireceğinden ve her şeyin daha iyi olacağından kuşkum yok. Beni rahatsız eden bir durum yok ama umarım bir daha tekrarlanmaz."

"RIEKERINK DOĞRU KARAR"
Jan Olde Riekerink için "Futbolu iyi biliyor; enerjik ve iyi karakterli bir insan. Bence hocamızın göreve devam etmesi doğru bir karar" diyen Muslera, geride kalan ve gelecek futbol yılı için şu sözleri kullandı;

"Olumsuzluklardan bir sonraki adım için ders çıkartıyoruz. Burada önemli başarılar yaşadım. 9 kupa kazandım. Geçen sezon da yaşandı ama bize bir ders oldu. Bu, gelecek sezona olumlu yansıyacaktır."

"ŞEREN İLE TANIŞTIĞIM İÇİN GURURLUYUM"
Muslera son olarak, Turgay Şeren sorusu için, "Turgay Şeren'in Galatasaray Tarihi için ne kadar önemli olduğunu tartışmaya gerek yok. Onunla tanıştığım için kendimi onurlu, mutlu ve gururlu hissediyorum. Buradan ayrıldığımda o şekilde anılmak beni mutlu eder" dedi.

Sayfa Yükleniyor...