Schweinsteiger emekli oldu!

Bastian Schweinsteiger bundan böyle Alman Milli Takımı'nda görev almayacak. Deneyimli futbolcu emeklilik kararı aldığını açıkladı.

NTV Spor 29.07.2016 - 13:33
Schweinsteiger emekli oldu!

Bastian Schweinsteiger, Almanya Milli Takımı'nı bıraktı.

Almanya ile Dünya Kupası zaferi yaşayan 32 yaşındaki Schweinsteiger, emeklilik kararı aldığını açıkladı.

Kararının sosyal medya hesabından duyuran tecrübeli futbolcu, "Joachım Löw, EURO 2016'nın benim için anlamını biliyordu. 1996'dan beri Almanya'ya getiremediğimiz bu şampiyonluğu çok istiyordum ama olmadı. Bunu kabullenmek zorundayım. Artık milli takıma veda etmenin doğru olduğunu düşünüyorum ve takıma 2018 Elemeleri'nde ve finallerinde en iyisini diliyorum. Bu kararımla benim için çok değerli bir aile olan milli takımı bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

Futbolseverlere teşekkür eden Schweinsteiger, "120 maçta ülkem için ter döktüm, tanımlanamayacak kadar güzel ve başarılı anlar yaşadım. Son olarak taraftarlarımıza şunu söylemek istiyorum; Sizler için oynayabilmek benim için bir onurdu. Sizlerle birlikte yaşama fırsatı bulduğum her şey için çok teşekkürler" dedi.

Almanya A Milli Takımı'nın formasını 120 kez giyen Scweinsteiger 2014 yılında Dünya Kupası zaferi yaşamıştı. Deneyimli oyuncunun milli takım formasıyla 24 golü bulunuyor.

Sayfa Yükleniyor...