Katsunodos: Olaylarda kışkırtma yoktu

Kıbrıs Rum polisi basın sözcüsü Mihalis Katsunodos, Apoel taraftarlarının hiçbir kışkırtma olmadan olay çıkardığını açıkladı.

NTV Spor 22.12.2010 - 13:46
Katsunodos: Olaylarda kışkırtma yoktu

Kıbrıs Rum polisi basın sözcüsü Mihalis Katsunodos, basketbolda, FIBA Erkekler EuroChallenge (G) Kupası'nda Kıbrıs Rum kesiminde dün akşam oynanan Apoel-Pınar Karşıyaka maçının ardından, Apoel taraftarlarının hiçbir neden ve kışkırtma yokken olay çıkardığını açıkladı.

Rum polisi, olaylarla ilgili 15 yaşında 3 kişiyi tutukladı.

Rum basınının haberlerine göre, dün akşamki maç sonrasında, Apoel taraftarları Türk takımının soyunma odasının kapısını sopa ve taşlarla kırma girişiminde bulundu. Çıkan olaylarda, saldırganlar iki polis aracına da zarar verdi.

Rum Polis Basın Sözcüsü Mihalis Katsunodos, Pınar Karşıyaka-APOEL maçı sonrasında APOEL taraftarlarınca, ''hiçbir neden yokken ve kışkırtma olmadan'' olay çıkartıldığını açıkladı.

Katsunodos, salonda görevli polislerin Türk oyuncu ve yöneticileri korumak amacıyla olaya anında müdahale ettiklerini ve ''insanüstü gayret göstererek bunu başardıklarını'' söyledi.

''Türk takımının üyelerinden hiçbiri yaralanmadı. Türk takımı polis refakatinde, konakladıkları GSP tesislerine götürüldü'' diyen Mihalis Katsunodos, ''Yaklaşık 2 bin Apoel taraftarının izlediği karşılaşma, polisin amansız mücadelesi sonucu tamamen nezih ve sportmen bir ortamda gerçekleşti. Karşılaşmanın sona ermesiyle birlikte Apoel taraftarları Türkiye takımına bazı objeler atmaya başladı'' dedi.

Türk basketbolcuların polis eşliğinde soyunma odalarına götürüldüğünü ve ''hiç birinin yaralanmadığını'' ileri süren Katsunodos, ''Bu arada başka Apoel taraftarları, soyunma odalarının bulunduğu doğu kapısını kırıp içeri girmeye çalıştı, ancak polis tarafından engellenerek dışarıya çıkartıldılar. Daha sonra yaklaşık 500 Apoel taraftarı polise taş atmaya başladı, düzenin sağlanması için göz yaşartıcı gaz kullanıldı. Olayların yatıştırılması için takviye kuvvet çağrıldı. Polislerin spor salonuna gelişleri sırasında iki devriye polisine ve araçlarına taş atıldı, polis araçları hasar gördü, bir bayan polis gözünden yaralandı. Gece yarısına doğru 4 polis daha çeşitli yaralanmalarla hastaneye başvurdu ve ayakta tedavi edildi. Apoel taraftarlarının hiçbir neden ve kışkırtma olmadan çıkardığı olaylarla ilgili 15 yaşında üç kişi tutuklandı'' şeklinde konuştu.

Bu arada, Rum gazetelerinin çıkan olaylara çok kısa yer verdikleri görüldü.

Sayfa Yükleniyor...