Avrupa Ligi'ndeki rakiplerimizi tanıyalım

Ülkemizi UEFA Avrupa Ligi play-off turunda temsil eden Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor’un rakipleri belli oldu. Beşiktaş Rusya'nın Alania, Trabzonspor İspanya'nın Athletic Bilbao, Bursaspor ise Belçika'nın Anderlecht takımıyla eşleşti. Rakiplerimizi yakından tanıyalım..

NTV Spor 05.08.2011 - 17:01
Avrupa Ligi'ndeki rakiplerimizi tanıyalım

Ülkemizi UEFA Avrupa Ligi play-off turunda temsil eden Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor'un rakipleri belli oldu. Beşiktaş Rusya'nın Alania, Trabzonspor İspanya'nın Athletic Bilbao, Bursaspor ise Belçika'nın Anderlecht takımıyla eşleşti. Rakiplerimizi yakından tanıyalım:

ALANIA
Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'ndeki rakibi bir ikinci lig takımı. Alania Vladikavkaz, geçen sezon Rusya Premier Ligi'nden düşmesine rağmen kupa finalisti olduğu için Avrupa vizesi almıştı.

Beşiktaş'ın rakibi Alania, Rusya'nın güneybatısında bulunan Vladikavkaz şehrinin takımı.

Alania, ilginç bir sezonu geride bıraktı. Geçen sezon 16 takımlı Rusya Premier Lig'i 15. sırada tamamlayan Alania, küme düştü. Ancak buna rağmen Rusya Kupası'nda finale yükselen takım, lig şampiyonu CSKA Moskova'ya yenilince Avrupa Ligi'nde mücadele etme hakkını kazandı.

CSKA Moskova'ya UEFA Kupası şampiyonluğu kazandıran antrenör Valery Gazzaev'in başkanlık yaptığı Alania'nın teknik direktörüyse, başkanın oğlu Vladimir Gazzayev.

Sarı-kırmızılı renklere sahip Alania'nın geçen sezonki kupa macerasıysa bir hayli ilginç. Finale yükselene kadar oynadığı hiçbir maçta gol atamadan, turları penaltılarla geçen Alania Vladikavkaz, çeyrek finali de bay geçti. Alania, kupa finalinde CSKA Moskova'ya 2-1'lik skorla mağlup oldu.

Sarı-kırmızılı ekip, ilk devresi tamamlanan Rusya Birinci Lig'inde ikinci sırada bulunuyor. Liderle aynı puana sahip Alania, Rusya Premier Ligi'ne geri dönmeye oldukça yakın.

ATHLETIC BILBAO
Trabzonspor'un Avrupa Ligi'ndeki rakibi Athletic Bilbao, La Liga'nın kuruluşundan bu yana bulunan ve hiç küme düşmemiş üç takımdan biri. Maçlarını 40 bin kişilik San Mames Stadı'nda oynayan kırmızı-beyazlılar, İspanya'da Bask Bölgesi'nin en önemli temsilcisi olarak gösteriliyor.

"Aslanlar" lakaplı Athletic Bilbao, bünyesinde sadece Bask kökenli oyuncuları oynatmasıyla tanınıyor. Fernando Llorente gibi bir yıldızı kadrosunda bulunduran Bilbao'nun önemli yıldız adaylarından biri de 19 yaşındaki Iker Muniain. Arjantinli Marcelo Bielsa'yı takımın başına getiren Athletic Bilbao'nun en önemli transferiyse Ander Herrera. Real Zaragoza altyapısından yetişen genç orta saha oyuncusu, 21 yaş altı avrupa şampiyonu olan İspanya Milli Takımı'nın da önemli isimlerinden biriydi.

Sekiz La Liga şampiyonluğu bulunan Athletic Bilbao, bir kez de uefa kupası finali oynadı.

ANDERLECHT
Bursaspor'un rakibi Anderlecht, Avrupa'nın ekol kulüplerinden biri.. Belçika temsilcisinin bir UEFA Kupası, iki de Avrupa Süper Kupası var...

Bursaspor'un rakibi Anderlecht, 103 yıllık tarihi başarılarla dolu bir kulüp.

70'li yıllarda artık düzenlenmeyen Kupa Galiplari Kupası'nı iki kez kazanan Anderlecht, bir UEFA Kupası, iki de Avrupa Süper Kupası sahibi.

Türk takımlarıyla daha önce dört kez karşılaşan Belçika temsilcisi, son olarak 2009-10 sezonu Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turunda Sivasspor ile eşleşmişti. Anderlecht sahasındaki ilk maçta Sivasspor'u 5-0 yenmiş, ikinci maçı Sivasspor 3-1 kazanmıştı.
Bu sezon Liverpool'dan Milan Jovanoviç ve Kolombiyalı Ronald Vargas gibi önemli isimleri renklerine bağlayan Anderlecht'in en büyük yıldızıysa Romelu Lukaku. 1993 doğumlu Belçikalı santrafor, bu yaz Chelsea'nin transfer listesinde olmasına karşın takımda kaldı.

Ariël Jacobs'ın çalıştırdığı Anderlecht, 2010-11 Belçika Ligi normal sezonunu birinci sırada tamamlamasına rağmen, playoffu üçüncü bitirdiği için UEFA Avrupa Ligi'ne katıldı.

Anderlecht, maçlarını 28 bin kişilik Constant Vanden Stock Stadı'nda oynuyor.

Sayfa Yükleniyor...