"Aziz dinletiyor lafı espri"

Futbolda şike davasında Sadri Şener ifade vermeye başladı. İfade sırasında Şener ile Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım arasında ilk diyaloglar yaşandı. Yıldırım, 1992'de Şener'e verdiği bir ihaleyi hatırlatırken; Şener de "Ankaragücü-Fenerbahçe maçı ile ilgili bir teşvik konusu yok" dedi.

NTV Spor 29.05.2012 - 11:26
"Aziz dinletiyor lafı espri"

ŞİKE DAVASI HABERLERİ:

YILDIRIM, ŞENER'İ DE GÜLDÜRDÜ!
 
VEDERSON'UN ÇELİŞKİSİ MAHKEME BAŞKANI'NA TAKILDI!
 
ŞAKAR'DAN YILDIRIM'A SERT ÇIKIŞ: SANA MI SORACAĞIZ!

AZİZ YILDIRIM'DAN MEHMET YILDIZ'A: SÖYLE KİM O FUTBOLCULAR?

ZEKİ MAZLUM NELER SÖYLEDİ?

MAHMUT BOZ'DAN SUÇLAMALARA YANIT

GÜNÜN TOPARLAMASI


Şike iddiaları üzerine açılan davanın 16. duruşmasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Trabzonspor Başkanı Sadri Şener arasında ilginç diyaloglar yaşandı.
 
Duruşmaya verilen ilk ara sonrası tutuksuz sanıklar koridora çıkarken; Aziz Yıldırım ile Sadri Şener verilen arada da konuşmadı. Şener, dışarıda Nevzat Şakar ve avukatları ile ayakta sohbet etti.
 
İçeride ise tutuklu sanıklar ile yakınları sohbet etti. Aziz Yıldırım, yanına gelen Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Tayfur Havutçu ile bir süre sohbet etti.
 
Tayfur Havutçu'nun ardından Fenerbahçeli eski yönetici Murat Özaydınlı, Aziz Yıldırım'ın yanına gitti. Yıldırım'ın yanına oturan Özaydınlı'nın bir süre ağzını eliyle kapatarak bir şeyler anlattığı görüldü. Aziz Yıldırım'ın ise elleriyle parmaklarını tek tek sayarak Özaydınlı'ya yanıt vermesi dikkat çekti.
 
ŞENER: "ANKARAGÜCÜ-F.BAHÇE MAÇIYLA İLGİLİ TEŞVİK KONUSU YOK"
Verilen aranın ardından duruşmaya tekrar geçildi ve Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in ifadesine başlandı.
 
Şener, "Ankaragücü-Fenerbahçe maçı ile ilgili bir teşvik konusu yok. Telefonda konuştuğum iki kişi de Fenerbahçeli... Gabriç olayı Şubat ayında başlayan bir olay. Biz de başka bir oyuncuyu istemiştik" dedi.
 
Şener, "Sivas maçı ile ilgili bizim stadın sorumlusu Zeki Mazlum beni arıyor. Beni her zaman maç zamanı arar. Biz ona ödeme yaparız. Bu görüşmeden sonra da ödeme yaptık" diye konuştu.
 
Melih Gökçek konuşmasına ilişkin Şener, "Melih Gökçek ile görüşmemiz spontane gelişti. Kardeşim oradaymış beni aradılar. Esprili bir görüşmeydi." dedi.
 
İLK YILDIRIM ŞENER DİYALOĞU
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Şener'in ifadesi sırasında söz aldı. Yıldırım, "Ben silahlı örgütün başı olmak ve şike yapmak ile suçlanıyorum. Gabriç ile ilgili daha önce bir konuşmalar olmuş gibi. Bu şike ile ilgili değil. Bizim en ufak bir hadise şike olarak önümüze geliyor. Manisaspor-Trabzonspor maçı öncesi benim 500 bin Dolar gönderdiğimi, 1995 yılında Aziz Yıldırım 92 trilyonluk ihalesini kendisine verdi mi? Ben yardım etmedim mi? Bedel almadan kendisine yardım ettim" dedi.
 
Şener ise, "Evet doğrudur. Ben etmez demedim zaten" derken Aziz Yıldırım, "Ben herkese yardım edebiliyorum karşılıksız" diye yanıt verdi.

"AZİZ DİNLETİYOR LAFI ESPRİ"
Sadri Şener, Melih Gökçek ile arasındaki konuşmaya da açıklık getirdi. Melih Gökçek'in "Fenerbahçe'yi yeneceğiz" dediğini belirten Şener, "Ben de 'inşallah' dedim. Bu konuda espri yapıyorlar benimle Fenerbahçeli olduğu için. 'Aziz dinletiyor' lafı da espriden ibaret" dedi.
 
"HAKEM PROBLEMİNİ HER YERDE SÖYLÜYORUZ"
Daha sonra bir avukat Sadri Şener'in hakemlere ilişkin bir telefon tapesini okudu. "Bu görüşmede hakem ataması yaptığınız görülüyor" denilmesi üzerine Şener, "Hakemlerle ilgili her türlü problemi her mekanda söylüyoruz. Bu gayet doğaldır" diye konuştu.
Daha sonra söz alan Şener'in avukatı, müvekkiline iddianamedeki suçlamalarla ilgili sorular sorulmasını istedi.
 
YILDIRIM'DAN TEPKİ
İddianamede bazı kendi lehine tapelerin konulmadığını belirten Aziz Yıldırım, Mahkeme Başkanı'nın bu konudaki itirazı üzerine, "Poşu olayı oluyor 11 yıl, yumurta atılıyor 5 yıl ceza veriliyor. Başkalarının siyaset ile tapesi var. Ama biz siyaseti buluşturmadık. Ben 11 aydır yatıyorum" dedi.
 
MAHKEME BAŞKANINDAN İTİRAZ
Yıldırım'ın bu sözlerine itiraz eden Mahkeme Başkanı, "Poşudan dolayı kimseye 11 yıl verilmez. Teröristleri savunma pozisyonuna gelmeyin. O poşu değil. Yüzünü kapatıp, eylem yapmışsın. Başka mahkemelerin verdiği kararları tartışmayalım burada" diye konuştu.
 
"HAKEM ATAMIŞIM DİYE YARGILANIYORUM"
Bu arada Aziz Yıldırım, Sadri Şener'e, "Atanmış hakemi değiştirmişsiniz. Oflu maçında" diye söyleyince, Şener de, "Ben Oflu başkanı değilim. Ben Trabzonspor başkanıyım" diye yanıt verdi. Aziz Yıldırım, "Öyle yazılıyor. Beni hakem atamışım diye yargılıyorlar. O yüzden söyledim" dedi.

ŞENER'İN İFADESİ TAMAMLANDI
Aziz Yıldırım söz alarak, "Kabarük'e teşvik pirimi gönderdiniz mi?" diye sordu. Sadri Şener ise "Gördermedik" dedi. Bu sorunun ardından Sadri Şener'in ifadesi tamamlandı.

ŞAKAR'IN SÖZLERİ YILDIRIM'I SİNİRLENDİRDİ
Diğer yandan duruşma sırasında Yıldırım, Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar'a "6.5 trilyon Ankara'dan gelen para şike ve teşvikte kullanıldı mı?" diye sordu.  Şakar, "Hayır" yanıtını verdi. Yıldırım  "Onu nasıl kapattınız" diye sorusuna devam edince Şakar da "Aziz Bey merak ediyorsa bütün faturaları göndeririz" diye cevap verdi. İşte bu cevaba sinirlenen ve ses tonu değişen Yıldırım, "Bana değil mahkemeye gönder." diye sert bir çıkış yaptı.

Sayfa Yükleniyor...