"Devletimizden imkan beklemeden stat yapıyoruz"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, olmayan bir yerde stat yapmadıklarını, kendi imkanlarıyla devletten imkan beklemeden stat yaptıklarını söyledi.

NTV Spor 28.02.2013 - 17:00
"Devletimizden imkan beklemeden stat yapıyoruz"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, BJK İnönü Stadı'nın haklarını kanuni olarak vermedikleri sürece kimsenin burayı ellerinden alamayacağını söyledi.

Başkan Orman, Swissotel The Bosphorus'ta IMG-Doğuş ile gerçekleştirdikleri işbirliği anlaşmasının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"ÇAĞIN İHTİYAÇLARINA UYGUN BİR ŞEKİLDE STAT YAPIYORUZ"
"Bazı cephelerden yeni stadın orada olmaması ile ilgili açıklamalar geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz " sorusunu yanıtlayan siyah-beyazlı kulübün başkanı, "Sadece İstanbul'un değil, burası Türkiye'nin en önemli lokasyonu. Bir pergelin sabit ayağı. Herkesin fikri var. Herkesin fikrine saygı duyuyorum. Ama bilinmesi gereken konu şudur; burada bir stat var. 1939 senesinde inşaatı başlamış ve 1947 senesinde açılmış bir stat. Biz olmayan bir yerde stat yapmıyoruz. İkincisi, Beşiktaş Kulübü'nde 40 sene daha tapusu var. Burayı yıkmadığımız sürece stat olarak devam edecek bir yer. Ancak 1998'deki deprem yönetmeliğinden dolayı, çağın ihtiyaçlarından dolayı buranın yenilenmesi lazım. Biz de onu yapıyoruz, yenileme yapıyoruz. Bir kısmını koruyoruz. Çağın ihtiyaçlarına uygun şekilde bir stat yapıyoruz. Yani olmayan bir yerde bir şey yapmıyoruz" diye konuştu.

"KİMSEDEN KATKI ALMADAN STADIMIZI YAPMAYA GAYRET EDİYORUZ"
"Beşiktaş Kulübü, kanuni ve hukuksal hakları olarak vermediği sürece bizden kimse burayı alamaz" ifadesini kullanan Orman, "40 sene daha biz oynuyoruz. Bir deprem olsa bunun sorumluluğunu kim alacak  Bu stadın yapısal ömrünün bittiğini ve ihtiyaçlarımızı karşılamadığını söylüyoruz. 'Kendi imkanlarımızla, devletimizden imkan beklemeden yapacağız' diyoruz. Sayın Bakanımız da açıkladı. Yaklaşık 20'nin üstünde stat yapılıyor ve bunlar devletin bütçesiyle yapılıyor. Bu statlar Anadolu'nun çeşitli yerlerinde yapılmakta. Biz kendi olduğumuz yerde, kimseden katkı almadan stadımızı yapmaya gayret ediyoruz. Bu takdir edilecek konu. Yapacağımız stadın yükseliğinin yeni açık tribünden  daha düşük olduğunu söylüyoruz. Büyütmüyoruz, çok kapasiteli stat yapmıyoruz. 38-40 bin civarında, daha büyük yapma imkanı yok" dedi.

IMG-Doğuş ile yaptıkları işbirliğine de değinen başkan Orman,, "Yeni bir model. İlk defa biz uygulamaya başlıyoruz. Herkes yapacaklarımızı görecek. Umutlu olduğumuz bir anlaşmaya imza attık" dedi.

"İNŞALLAH SON DERBİ OLACAK"
Fikret Orman, "Fenerbahçe ile BJK İnönü Stadı'nda son derbi mi olacak " sorusunu ise "İnşallah son derbi olacak" diye yanıtladı.

Centilmence ve hakemin sonuca etki etmediği bir mücadele dileyen başkan Orman, "Biletler zaten ilk günden tükendi. Beşiktaş yönetimi geldiği günden beri bu konularda çok hassastır. Bu duruşunu herkes bilir. Biletler satışa çıktığı zaman ilk hak BJK Bonus Kart sahiplerindeydi. 9 bin 500 civarındaki BJK Bonus Kart sahiplerine satıldı. Anadolumuzun  her yerinde derneklerimiz var. Onların talepleriyle ilgili satışlar yapıldı. Sonra halka açıldı. Bir tek maç günü bilet almak değil, kombine alınırsa bu sıkıntılar olmaz. Çok talep var, ama bizim elimizdeki adet belli" şeklinde konuştu.

"KARABORSADAN ALINAN BİLETLERİN GEÇERLİLİĞİ YOKTUR"
Beşiktaş Kulübü'nün yöneticileriyle ve profesyonel çalışanlarıyla tüm kurallara uyarak derbiye hazırlandıklarını kaydeden başkan Orman, "Emniyet tedbirlerimiz azami şekilde alınacaktır. Taraftarlarımız başkalarından bilet  almasınlar. Renkli fotokopi çekip basıyorlar. Ondan sonra onları alanlar mağdur oluyor veya bize başvuruyorlar. Alınan biletlerle gelsinler. Karaborsadan bilet almamalarını tavsiye ederim. Çünkü o biletlerin geçerliliği yoktur" diye konuştu.

"BİZ DAVETLE MAÇA GİTMEYİZ"
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın deplasmandaki maçlara gelmediğini ve hafta sonundaki karşılaşmada olup olmayacağı yönündeki soruya ise, "Aziz Bey'in de aynı duygularda olduğunu düşünüyorum. Biz davetle maça gitmeyiz. Camia olarak takımlarımızı desteklemek için gideriz" karşılığını veren Orman, "Kimsenin davete ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Aziz başkan çok yakın dostumuzdur. Gelirse onu ağırlamaktan keyif alırız. Kendi iradesi" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...