3 attılar 1 aldılar!

Akhisar-Beşiktaş maçı nefes kesti. 8 maçtır kimsenin puan alamadığı Akhisar deplasmanında öne geçen Beşiktaş, sonra 3-1 geri düştü. Ancak Kara Kartallar, geçen sene 4-1 yenildikleri sahadan bu kez en azından 1 puan çıkarmayı başardı: 3-3

NTV Spor 26.10.2013 - 20:51
3 attılar 1 aldılar!

Spor Toto Süper Lig'de cumartesinin en önemli maçı nefes kesen bir 90 dakikaya sahne oldu. Şampiyonluk adaylarından Beşiktaş'ın Akhisar'a konuk olduğu mücadele tam bir gol duellosuna dönüşürken, 90 dakikada 3'er gol atmayı başaran iki takım, 3-3'lük skorla 1'er puana razı oldu.
  
Şampiyonluk adaylarından Kara Kartallar'ın rakibi, sahasında çok etkili performans sergileyen Akhisar Belediyespor'du... Süper Lig'de bu sezon sahasındaki tüm maçlardan galip ayrılan Ege temsilcisi, geçen sezon da dahil olmak üzere evinde son 8 maçında 3 puan almayı başarmıştı. Bu süreçte Galatasaray ve Trabzonspor gibi güçlü takımları da yenen Akhisar Belediyespor, Beşiktaş'a da geçen sezon 4-1'lik ağır bir yenilgi tattırmıştı.
 
Bu dikkat çekici istatistikler eşliğinde sahaya çıkan iki takımda Akhisar'ın 11'i Oğuz Dağlaroğlu, Emrah Eren, Sonko, Uğur Demirok, Çağdaş Atan, Ahmet Cebe, Merter Yüce, Bilal Kısa, Güray Vural, Bruno, Niasse'den; Beşiktaş'ın 11'i ise Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Escude, Ersan Gülüm, Motta, Gökhan Töre, Oğuzhan Özyakup, Veli Kavlak, Olcay Şahan, Fernandes, Almeida'dan oluşuyordu.
 
Maçta top ağlarla ilk kez henüz 2. dakikada buluştu. Ancak Bilal Kısa'nın pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Güray Vural'ın vuruşunda ağlara giden top, ofsayt gerekçesiyle gol sayılmadı.
      
5. dakikada Fernandes'in köşe vuruşunda Akhisar Belediyesporlu oyuncuların uzaklaştırdığı pozisyon sonrasında Beşiktaşlı oyuncular elle müdahale olduğu iddiasıyla penaltı bekledi ancak hakemin kararı devam oldu.
 
Maçta ilk gol ise 17. dakikada geldi. Orta alanda topla buluştuktan sonra Akhisar Belediyespor kalesine yönelen Oğuzhan Özyakup, güzel bir hareketle rakibini geçtikten sonra topu ceza alanındaki Olcay Şahan'a aktardı. Olcay Şahan'ın vuruşunda top Akhisar Belediyespor filelerine gitti: 1-0
     
Golden 2 dakika sonra Almeida'nın ceza alanına girerken dokunduğu topu kalesinden çıkan Oğuz Dağlaroğlu'nun kontrol etmesiyle 2. golden olan konuk ekip, 24. dakikada topu ağlarında gördü. Sol çapraz pozisyonda Güray Vural'ın yaptığı ortada ceza alanında topu göğsüyle yumuşatan Bruno, enfes bir vole ile Tolga Zengin'i mağlup etti: 1-1
      
Dengelenen skor 10 dakika bozulmadı. Sonrasında ise ev sahibi ekibin golleri geldi.
 
Kronometreler 35'i gösterirken Emrah Eren'in kullandığı köşe vuruşunda Bilal Kısa'nın kaleye göndermek istediği top oluşan karambolde Bruno'nun önünde kaldı.

Bruno da meşin yuvarlağı ikinci kez Beşiktaş filelerine gönderdi: 2-1
     
Beşiktaş 1-0'lık üstünlükten 2-1'lik yenilgiye gerilemenin şokunu atlatamadan Akhisar 3. golü buldu. 37. dakikada ani gelişen Akhisar Belediyespor atağında Kenan Özer'in sağ kanattan yaptığı ortada Beşiktaşlı savunma oyuncularının müdahalesiyle ceza alanının hemen önünde topla buluşan Bilal Kısa, düzgün bir vuruşla takımın 3-1 öne geçiren golü kaydetti.
      
37 dakikada 4 gol izleyen futbolseverler artık 2. yarıda maçın dönüp dönemeyeceğini tartışmaya başlamışken Beşiktaş ilk sinyali gecikmeden verdi. 40. dakikada Almeida, Gökhan Töre'den aldığı topu bekletmeden ceza alanı içindeki Oğuzhan Özyakup'a aktardı. Oğuzhan Özyakup da düzgün bir vuruşla kaleci Oğuz Dağlaroğlu'nu mağlup etti: 2-3
     
Karşılaşmanın ilk yarısı Akhisar Belediyespor'un 3-2 üstünlüğüyle tamamlandı.
 
Maçın ikinci yarısında da gol fazla gecikmedi. Dakikalar 55'i gösterirken Manuel Fernandes'ın kornerinde Akhisar savunması topu karşıladı ancak ceza alanı yan çizgisi üzerinde topla buluşan Fernandes'in 2. ortasında bu kez Hugo Almeida yatarak kafayı vurdu ve skora denge getirdi: 3-3
 
Adeta bir tenis maçına dönen mücadelede golden hemen sonra Akhisar 4. gole çok yaklaştı. Soldan gelişen Akhisar Bld.Spor atağında Oumar Niasse topla buluştu. Kendisini karşılayan Escude'ye karşı topu önce sağa, sonra sola çekerek önünü boşaltan Oumar Niasse'nin yakın mesafeden gollük vuruşunu Tolga Zengin çıkarmayı başardı.
 
63. dakikada ard arda gelişen iki karşılıklı akında da takımlar penaltı bekledi. Ancak hakem Mustafa Kamil Abitoğlu, Akhisar'dan Güray, Beşiktaş'tan da Olcay'ın penaltı beklentilerine olumsuz yanıt verdi.
 
Oyuncu değişikliği yapmak için 72 dakika bekleyen Biliç, bu dakikadan sonra kısa aralıkla iki değişikliğe birden gitti. Olcay Şahan'ın yerine Kerim Frei, Oğuzhan Özyakup'un yerine de Hutchinson oyuna dahil oldu.
 
Kalan dakikalarda iki takım da pozisyonlar yakalasa da 3'er kez başardıkları top ile file buluşmasını bu kez başaramadılar. Son anlarda Beşiktaş rakibine oranla daha baskılı bir oyun sergiledi ama bu da galibiyet golünü getirmedi. 90+1'de ceza sahasında yerde kalan Mustafa Pektemek'in de penaltı beklentisi karşılık bulmadı. 
 
Ve karşılaşma, Mustafa Kamil Abitoğlu'nun son düdüğü ile 3-3 sonuçlandı. Bu beraberlikle puanını 17'e çıkaran Beşiktaş, lider Fenerbahçe'nin 5 puan gerisine düştü. Sahasındaki 8 maçlık galibiyet serisi 9 maçlık namağlupluk serisine dönüşen Akhisar Belediyespor ise 14 puana çıktı.
  
AKHİSAR BELEDİYESPOR-BEŞİKTAŞ: 3-3
Hakemler:
Mustafa Kamil Abitoğlu, Orkun Aktaş, Mehmet Cem Hanoğlu

Akhisar Belediyespor: Oğuz Dağlaroğlu, Emrah Eren, Sonko, Uğur Demirok, Çağdaş Atan, Ahmet Cebe (Dk. 22 Kenan Özer), Merter Yüce, Bilal Kısa, Güray Vural, Bruno (Dk. 59 Sertan Vardar), Niasse (Dk. 87 Mehmet Akyüz)
     
Beşiktaş: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Escude, Ersan Gülüm, Motta, Gökhan Töre, Oğuzhan Özyakup (Dk. 74 Hutchinson), Veli Kavlak, Olcay Şahan (Dk. 72 Kerim Frei Koyunlu), Fernandes, Almeida (Dk. 83 Mustafa Pektemek)
     
Goller: Dk. 24 ve 35 Bruno, 37 Bilal Kısa (Akhisar Belediyespor), Dk. 17 Olcay Şahan, Dk. 40 Oğuzhan Özyakup, Dk. 54 Almeida (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 7 Emrah Eren (Akhisar Belediyespor), Dk. 7 Fernandes, Dk. 50 Veli Kavlak (Beşiktaş)
 
 

Sayfa Yükleniyor...