Fenerbahçe'de yeni sistem (Video)

Teknoloji bu sefer oyuncuların sağlığı için kullanılıyor... Sezon başından bu yana teknolojiden her alanda yararlanan teknik direktör Ersun Yanal, takım doktorunda bulunan yaka mikrofonu ile maçta sakatlanan oyuncunun durumunu öğreniyor.

NTV Spor 25.11.2013 - 12:03
Fenerbahçe'de yeni sistem (Video)

Fenerbahçe'de teknoloji bu sefer oyuncuların sağlığı için kullanılıyor. Sezon başından bu yana teknolojiden her alanda yararlanan teknik direktör Ersun Yanal, takım doktorunda bulunan yaka mikrofonu ile maçta sakatlanan oyuncunun durumunu kulübeden öğreniyor.

Fenerbahçe'de Aykut Kocaman döneminde başlayan ve Ersun Yanal ile devam eden devrimlere bir yenisi daha eklendi.

Teknolojinin nimetlerinden her alanda faydalanmaya özen gösteren teknik direktör Ersun Yanal, şimdi de oyuncularının maç içinde yaşadığı sakatlıkları takip ediyor.

Maç esnasında sakatlanarak yerde kalan oyuncunun tedavisini saha içinde yapan sağlık ekibi, futbolcunun durumunu yaka mikrofonu kullanarak Ersun Yanal'a anbean iletiyor. Böylecek Yanal, oyuncu değişikliği gerekip gerekmediğine daha rahat karar verebiliyor.

Bu sistem hayata geçirildi ancak pratikte henüz kullanılamadı. Medical Park Antalyaspor maçı öncesi hazırlanan bu uygulamaya, karşılaşma sırasında bir sakatlık yaşanmadığı için ihtiyaç duyulmadı.

Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maçları ve Samandıra Can Bartu Tesisleri'ndeki antrenmanları kaydederek, oyuncularının bütün istatistiklerini tutan teknik direktör Yanal, Galatasaray maçının da devre arasında ilk yarının görüntülü analizini yaparak öğrencilerine uyarılarda bulunmuştu.
 
 
* Takım doktorunun fotoğrafı Sabah gazetesinden alınmıştır.

Sayfa Yükleniyor...