Bir efsaneyi daha yitirdik...

Türk spor camiasından bir efsane daha hayata gözlerini yumdu! Doğan Koloğlu'nun ardından Türk basınının duayen isimlerinden ve eski TSYD Başkanı Necmi Tanyolaç da yaşama veda etti.

NTV Spor 27.11.2013 - 09:34
Bir efsaneyi daha yitirdik...

Spor basınımız, bir büyük ismini daha yitirdi. Türk basınının duayen isimlerinden, eski TSYD Başkanı Necmi Tanyolaç hayatına gözlerini yumdu.

NECMİ TANYOLAÇ KİMDİR?
1928 yılında İskeçe'de doğan Tanyolaç, 1950 yılında gazeteciliğe başladı. TSYD'nin kurucularından olup dernekte 1970-1972 ve 1981-1984 yılları arasında genel başkanlık yaptı.

20 sene aralıksız gazeteciler cemiyeti yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. Zaman, Son Posta, Tercüman, Spor, Milliyet, Sabah, Yeni Asır, Fotospor, Meydan gazetelerinde yazar ve yönetici olarak çalıştı. Tercüman gazetesi spor sorumlu müdürü, Güneş gazetesi spor yönetmeni, başkan vekili görevlerinde bulundu.

Tanyolaç, "Arka Pencere" isimli günlük yazıları kapsayan bir kitap da yayınladı.
 
4 yıl önce eşini kaybeden Necmi Tanyolaç'ın 2 çocuğu vardı...
 
NTV Spor ailesi olarak Merhum'a Tanrı'dan rahmet; ailesi, sevenleri ve Türk spor basınına baş sağlığı dileriz...

NECMİ TANYOLAÇ'IN ARDINDAN...
Türk basınının duayen isimlerinden ve eski TSYD Başkanı Necmi Tanyolaç bugün yaşama veda etti. Spor yazarları ve yakın dostları Necmi Tanyolaç'ın ardından duygularını NTV Spor'a anlattı.

ARKAN: BÜYÜK BİR USTAYI KAYBETTİK
"Necmi tanyolaç'ı anlatmak çok zor. Onu tanıyanlar onun ne kadar büyük bir spor yazarı olduğunu, 1 numara olduğunu bilirler. Bugünkü spor yazarlarının çoğu onun ekolünden yetişmiştir. Böyle bir insanı kaybettik. Başımız sağolsun. Büyük bir ustayı kaybettik, yeri doldurulmayacak birisiydi."

GÖKÇE: ÖRNEK BİR SPOR YAZARIYDI
"Peşpeşe gelen ölümlerden sonra acı bir haber oldu. Türk Spor basınına onurunu, kalitesini, etkinliğini kazandıran örnek bir spor yazarıydı. En büyük aşkı gazetecilik ve spor gazeteciliğiydi. Olimpiyatlara, turnuvalara koşa kaşa gider, bunları renkli kalemiyle aktarırdı. Metin Oktay'ın geri dönüşü için bir kral palyaço olamaz biçimindeki itirazları hiçbir zaman unutamayacağız. 

Tercümanda başlattıkları devrim niteliğindeki büyük kadro hareketi Türk spor basının tarihsel dönemeçlerindendir. Necmi Tanyolaç vefat etti. Ama zifnimizde kalbimizde ilkeleriyle yaşayacak."

 


ÇAKIR: EFSANE İSİMLERDEN BİRİYDİ
"Bizden önceki kuşağın efsane isimlerinden biriydi. Bu efsaneler çok fazla değildi. Namık Sevik, Doğan Koloğlu, Necmi Tanyolaç gibi isimlerdi. Önümüzde bir bayrak gibi dalgalanan isimlerdi.Biz de bu efsanelerin yaptıklarına bakarak kendimizebir yön belirledik. Spor gazeteciliğini onlardan öğrendik. Gerçekten çok büyük bir spor gazetecisini kaybetti. Allah rahmet eylesin. Nu içinde yatsın."

 


GÜRSES: DAİMA KALBİMİZDE YAŞAYACAK
"Bizim bugünlere gelmemizde, TSYD'nin kurulmasında, yapmış olduğu çalışmalar, gösterdiği yol, bize kalem veren bir büyük olarak onu daima anacağız. Necmi Abi çok sıradışı bir insandı. Onu daima kalbimizde bir ışık olarak yaşatacağız."

 

TANER: ACIMIZ BÜYÜK
"Necmi Abi, benim çok yakınımda olduğu bir insandı. Aile dostumdu. Uzun yıllar Necmi Tanyolaç ile birlikte çalıştım. O iyi bir insandı, iyi bir babaydı, iyi bir abiydi. Ama en önemli yanı iyi bir gazeteci olmasıydı. Onun yanında gazetecilik yapıp da gazetecilikten zevk almamak olanaksızdı. Çok büyük katkıları oldu. Acımız çok büyük."

Sayfa Yükleniyor...