Enes Kanter kendini savundu!

Enes Kanter, A Milli Takım Doktoru Beyzadeoğlu'nun sakatlığıyla ilgili açıklamalarının ardından hakkında çıkan haberlere üzüldüğünü açıkladı.

NTV Spor 27.07.2014 - 21:14
Enes Kanter kendini savundu!

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın 2014 FIBA Basketbol Dünya Kupası aday kadrosuna davet edilen ancak ameliyat olduğu gerekçesiyle kampa dahil olmayan milli basketbolcu Enes Kanter, hakkında çıkan haberlere üzüldüğünü ve ay-yıldızlı formaya dönmeyi çok arzuladığını söyledi.

A Milli Basketbol Takımı Doktoru Prof. Dr. Tahsin Beyzadeoğlu'nun Türkiye Basketbol Federasyonu'nun resmi internet sitesine yaptığı, "Enes'in yaklaşık olarak ağustos ayının ilk haftasında, halen bir üyesi olduğu A Milli Erkek Takım aday kadrosuna dönebileceğini düşünüyorum" şeklindeki değerlendirmenin ardından hakkında bazı "sansasyonel" haberler yapıldığını savunan genç pivot, resmi twitter adresinden "Sağlık durumum ile ilgili açıklamalara tekzip" başlığıyla bir açıklama paylaştı.

"HABERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR"
Beyzadeoğlu'nun yaptığı değerlendirme üzerine şahsı ve menajeri hakkında basında çıkan haberlere üzüldüğünü, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Enes Kanter, "25 Temmuz Cuma günü medikal raporumun istenilmesi üzerine Beyzadeoğlu'na raporların verilmesini doktorum Michael Terry'den arzu ettik. Kendisi ile Terry arasında yapılan görüşmenin detayları hiçbirimiz için sürpriz değildi. 'Teknik bir tıbbi mesele olan menisküse dikiş mi atıldı, küçük bir temizlik mi yapıldı, onlar ameliyat dikişleri miydi' meselesine takınılmaması gerektiği kanaatindeyim. Bu aşamada sağlık durumumun telefon görüşmeleri üzerine bir kanaate bağlanmasından ziyade profesyonel bir sporcu olarak benim nasıl bir iyileşme aşamasında olduğumun ve ne kadar çaba gösterdiğimin daha önemli olduğunu ifade etmeliyim" dedi.

NBA takımlarından Utah Jazz forması giyen genç basketbolcu, iki hafta önce ameliyat dikişlerinin alındığını ve fizyoterapiye başladığını anlatarak, "Her gün elimden gelen en iyi performansı sergileyip hem üst vücut halter antrenmanlarıma hem de dizim için kısa koşu ve bisiklet çalışmalarıma devam ediyorum. Süreci büyük bir ciddiyet içinde hem Utah Jazz çalıştırıcılarım hem menajerim hem de doktorların kanaatleri ve profesyonel yönlendirmeleri üzerine geçiriyorum. Kendisine karşı sorumlu olduğum Utah Jazz takımındaki yöneticilerin yönlendirmeleri ve kanaatleri üzerine sağlıklı bir süreç
 geçiriyorum" ifadelerini kullandı.

"MİLLİ TAKIMA DÖNMEYİ BEN DE ARZULUYORUM"
Kendisini destekleyen veya desteklemeyen basketbolseverlerin görüşlerini saygıyla karşıladığını bildiren Enes Kanter, "En az sizlerin milli takıma dönmemi arzuladığınız kadar ben de dönmeyi arzuluyorum. Fakat bu süreç şahsım adına çok zor ve sizlerden bu konuda böylesi 'sansasyonel' haberlere itibar etmemenizi istirham ediyorum. Sizler gibi ben de bu vatanın bir evladıyım ve millete hizmet aşkı, sizler gibi bende de mevcut. Kanaatleri, yorumları ve ifadelerinizi bir daha gözden geçirip, insaflı yaklaşım sergilenmesini istirham ediyorum" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Sayfa Yükleniyor...