Ferguson şarapları 3 milyon Pound

Manchester United’ın eski menajeri Sir Alex Ferguson’ın 13 yıldır biriktirdiği şarap koleksiyonu Hong Kong ve Londra’da açık arttırmaya çıkacak

NTV Spor 16.04.2014 - 16:15
Ferguson şarapları 3 milyon Pound
Manchester United'ın eski menajeri Sir Alex Ferguson'ın şarap koleksiyonu satışa çıkıyor.

5 bin şişeden oluşan koleksiyonun üçte ikilik bölümünü Fransız Domine de la Romanee-Conti şişeleri oluşturuyor. Açık arttırmayı yürütecek Cristie's yetkilileri koleksiyon için 3 milyon Pound değer biçti.

Koleksiyonun % 60'ı 24 Mayıs'ta Hong Kong'da satılacak. Üçte birlik bölümü Haziran ayında Londra'da açık arttırmaya çıkacak. Kalan bölümün arttırması internet üzerinden yapılacak.

Ferguson, 1986-2013 arasındaki Manchester United menajerliği sırasında bu koleksiyonu yoluşturduğunu belirterek, “Bu görevin yoğunluğu ve baskısıyla başetmek için güzel bir hobiydi. 1991'de bir Fransa seyahatinde başladım ve sonrasında devam ettim. Şarapa olan ilgi, kafamı futbol dışında da meşgul etmeyi öğretti bana. 2-3 yıl önce koleksiyonumun gerçekten çok büyüdüğünü fark ettim. Geçen yıl emekli olunca da artık bunu satmanın zamanının geldiğini düşündüm” diye konuştu.

Futbol sahalarında büuyük bir rekabete, mücadeleye giriştiği rakip takım sorumlularına maç sonrası şarap ikram etme alışkanlığı olduğunu hatırlatan efsane futbol adamının geçen sezon Galatasaray maçı sonrası Fatih Terim ile böyle bir fotoğrafı yayınlanmıştı.

Sayfa Yükleniyor...