Real, şampiyonu bir kez daha vurdu!

Son şampiyona İspanya'da geçit yok... THY Euroleague çeyrek final ikinci maçında Real Madrid ile Olympiakos karşı karşıya gelirken kazanan taraf 82-77'lik skorla Real oldu. 2'de 2 yaparak saha avantajını kayıpsız geçen İspanyollar, 3 galibiyete ulaşananın adını Final-Four'a yazdıracağı seride heyecan Atina'ya taşındı.

NTV Spor 17.04.2014 - 21:56
Real, şampiyonu bir kez daha vurdu!

Palacio'daki maça ilk karşılaşmaya oranla daha iyi hücum yüzdesiyle başlayan Olympiakos daha istekli taraf görünümündeyi ancak taraftar desteğini de arkasına alan Real Madrid yüksek yüzdeli dış atışlarla geçirdi periyodu 30-23 önde bitirdi. İkinci periyod kıyasıya mücadelenin tavan yaptığı anlara sahne oldu. Her iki takımın da tatlı-sert tavırları çekişmeyi üst düzeyi çekerken devrenin son bölümünde son şampiyona üstünlüğünü kabul ettiren Real soyunma odasına 53-44 önde girdi.

Üçüncü çeyreğin başında dümene geçen Spanoulis ile farkı 3'e kadar Olympiakos oyuna ortak olsa da Real Madrid geri adım atmadı. Boyalı alandan bulduğu sayılarla farkı yeniden çift hanelere çeken son on dakikaya 70-62 önde girdi.

Kısır geçen son çeyrekte Real Madrid kontrolü elinde tuttuğu anlarda farkı korumayı başardı. Maç bitimine doğru son kozlarını ortaya koyan Olympiakos alışagelmiş geri dönüşlerine bir yenisi eklemek için atağa kalktı ve farkı 4'e kadar indirmeyi başardı. Ancak el yakan hücumda Olympiakos'ta Dunston uygun pozisyonda sayı yapamayınca avantaj Real'e geçti. Son saniyelerde hata yapmayan ev sahibi takım rakibini 82-77 mağlup ederek seride durumu 2-0'a getirdi.

5 oyuncunun çift hanelere ulaşan Real Madrid'de Bourousis 19 sayı 10 ribaunt, Rudy Fernandez ise 15 sayı 6 ribaunt 3 top çalma 1 asistle oynadı. Olympiakos cephesinde ise Spanoulis 18 sayıyla takımının en skorer ismi oldu.

 

 

Sayfa Yükleniyor...