Kadın Kalbine Hanımeli!

Vodafone İstanbul Maratonu, sosyal sorumluluk alanında da pek çok katılıma sahne oldu. Bunlardan biri de Kadınlar için Spor ve Fiziksel Aktivite Derneği, kısa adıyla KASFAD'dı...

NTV Spor 17.11.2014 - 14:02
Kadın Kalbine Hanımeli!
Son yıllarda yapılan araştırmalar gösteriyor ki kadınların korkulu rüyası sadece kanser değil. Hipertansiyon ve hipertansiyon sonucu gelişen kalp ve damar hastalıkları kadınların sağlığını tehdit ediyor. Örneğin 30 kadından 1'i meme kanserindan ölürken, her 3 kadından biri ise hayatını kalp hastalıkları dolayısı ile kaybediyor. Ayrıca Avrupa Kardiyoloji Derneği'nin son araştırması gösteriyor ki kalp ve damar hastalıklarından ölüm oranı; kadınlarda erkeklere oranla çok daha yüksek.
 
Kadınlar için Spor ve Fiziksel Aktivite Derneği KASFAD'in gönüllüleri de bu soruna dikkat çekebilmek için soluğu Vodafone İstanbul Maratonu'nda aldı...
 
Ülkemizde kadınların ve kız çocuklarının spor ve fiziksel aktiviteye katılımını arttırmayı hedefleyen “Kadın Kalbine Hanımeli” projesinin startı 36. Vodafone İstanbul Maratonu'nda verildi.
 
KASFAD, halk yürüyüşüne 700 kişilik bir üye ve gönüllü grubu ile katıldı. Ayrıca yarış günü 10.00-16.00 saatleri arasında Beşiktaş'taki Zafer Anıtı önünde 2 doktor tarafından tansiyon ölçümü ve hipertansiyon hastalıklarıyla ilgili bilgilendirme yapıldı.
 
Diğer yandan KASFAD Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Canan Koca Arıtan önderliğinde Beşiktaş Zafer Anıtı'nda Brain Break adlı bir de fiziksel aktivite gerçekleştirildi.

Sayfa Yükleniyor...