Arsenal mutlu Mesut!

İngiltere Premier Ligi'nde zirveyi kovalayan Arsenal, geçen sezonları aratan Everton'ı her iki yarıda bulduğu gollerle 2-0 yendi. Maçın iki asistini de Mesut Özil yaptı.

NTV Spor 01.03.2015 - 18:08
Arsenal mutlu Mesut!

Şampiyonlar Ligi'nde seyircisi önünde Monaco'ya 3-1 yenilerek hayal kırıklığı yaratan Arsenal, 39'uncu dakikada Olivier Giroud'un golüyle 1-0 öne geçti. Mesut Özil'in kullandığı köşe vuruşunda Giroud gelişine vurdu, top ağlarla buluştu ve Topçular 1-0 öne geçti.

İlk yarı bu skorla sona ererken, beraberlik için bastıran Everton defansında zaman zaman boşluklar bıraktı. Arsenal, gol fırsatları yakalamasına karşın taraftarını rahatlatan sayıyı 89'da buldu. Bu dakikada Mesut Özil'in in soldan cezayayı üzerine doğru gönderdiği topla buluşan Thomas Rosicky, meşin yuvarlağı önce düzeltti ardından vuruşunu yaptı. Defansa çarpan top, kaleci Tim Howard'ı yanıltarak ağlarla buluştu ve Arsenal 2-0 öne geçti. Maçta iki golün de asistini yapan Mesut Özil, son 7 maçında 3 gol attı, 5 de asist yaptı.

Londra ekibi karşılaşmadan 2-0 galibiyetle ayrılırken, 2005'ten bu yana ilk kez evinde oynadığı üsteste 7 maçtan galibiyetle ayrıldı. Arsenal, puanını 51'e çıkarırken puan tabelasında tekrar üçüncü sıraya yükseldi.

Bu sezon inişli çıkışlı bir grafik sergileyen Everton'ın ise galibiyet hasreti dört maça çıktı.

Sayfa Yükleniyor...