Rio'ya 1 adım kaldı!

Kumda tarih yeniden yazılıyor, Türkiye plaj voleybolunda Rio'ya koşuyor! Erkek Milli Takımımız, Avrupa Elemeleri'nde grubunu lider tamamlayarak, Final Etabı’na yükselmeyi başardı. Final etabını da geçebelirsek, Milliler Olimpiyat'ta mücadele etmeye hak kazanacak.

NTV Spor 03.05.2015 - 17:35
Rio'ya 1 adım kaldı!

Erkek Plaj Voleybolu Milli Takımımız, Türkiye'nin ev sahipliğinde Fethiye Çalış Plajı Plaj Voleybolu Tesisleri'nde düzenlenen 2016 Rio Olimpiyatları Plaj Voleybolu Avrupa Elemeleri 3. Turu H Grubu'nu zirvede tamamlayarak elemelerde Final Etabı'na yükselmeyi başardı.

Millilerimiz Olimpiyat 3.'sü Plavins-Smedins ikilisini yenerek tarihi bir başarıya imza attı. Milli Takımımız, final etabını da geçmeyi başarırsa, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda mücadele etmeye hak kazanacak. Olimpiyat elemelerinde Final Etabı, 2016 yılı içerisinde oynanacak. Elemelere ev sahipliği yapacak ülke daha sonra belli olacak.
 
İLK MAÇI KAYBETSEK DE...
Final maçında Letonya ile karşılaşan Murat Giginoğlu, Volkan Göğtepe, Selçuk Şekerci ve Hasan Hüseyin Mermer'den oluşan Erkek Plaj Voleybolu Milli Takımımız, rakibini 2-1'lik skorla geçerek Final Etabı'ndaki yerini aldı.
 
Selçuk Şekerci-Hasan Hüseyin Mermer ikilisi finalin ilk maçında Martins Plavins-Janis Smedins ikilisine 14-21 ve 16-21'lik setlerle 2-0 mağlup olsa da Murat Giginoğlu-Volkan Göğtepe ikilisi Ruslans Sorokins-Aleksandrs Solovejs'i 21-13, 20-22 ve 15-13'lük setlerle 2-1 yendi ve kazanan taraf altın maçın ardından belli oldu.

OLİMPİYAT 3.'SÜNÜ YENDİLER
Altın maçta Murat Giginoğlu-Volkan Göğtepe ile 2012 Londra Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanan Martins Plavins-Janis Smedins ikilisi karşı karşıya geldi. Murat-Volkan ikilisi, rakiplerini 21-19, 16-21 ve 17-15'lik skorlarla 2-1 mağlup etti ve böylece Erkek Plaj Voleybolu Milli Takımımız, 2016 Rio Olimpiyatları Plaj Voleybolu Avrupa Elemeleri'nde Final Etabı'na yükselen taraf oldu.
  
ÇAKMAK: "HEDEF RIO"
Maçın ardından yaptığı açıklamada 2016 Rio Olimpiyatları hedeflerinde önemli bir eşiği geçtiklerini belirten Türkiye Voleybol Federasyonu Plaj Voleybolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çakmak “Rio hedefimizin Avrupa elemesi üçüncü ayağını büyük bir başarı ile geçtik. İki erkek takımımız da çok iyi mücadele ettiler. Ve sonunda erkeklerde olimpiyat üçüncüsünü yenerek direkt Final Etabı'na gitme hakkı kazandık. Kızlarımız da çok güzel mücadele sergiledi ancak tecrübesizliğimizin kurbanı olduk. Başta bize destek veren TVF Yönetim Kurulu'na, tüm plaj voleybolu departmanı çalışanlarımıza, teknik ekibe ve fedakar sporcularıma teşekkür ediyorum. Onlarla gurur duyuyorum. Bu başarılarımızın devamının geleceğini tüm voleybol camiasına müjdeliyorum. Son olarak bir kez daha hedef Rio diyoruz." yorumunu yaptı.

GALLETTI: "TARİHİ YENİDEN YAZDIK"
Plaj Voleybolu Milli Takımları Başantrenörü Carlos Galletti ise “Türkiye'de plaj voleybolu tarihinin yeniden yazıldığı önemli bir noktadayız. Finaldeki karşılaştığımız Letonya, bir önceki olimpiyatlarda bronz madalya kazanan çok güçlü bir takım. Janis Smedins, ayrıca FIVB dünya sıralamasında birinci durumda bulunuyor. Burada elde ettiğimiz sonuç herkesin katkısı ile gerçekleşen bir başarı. Sporcuların yoğun çalışmaları, antrenör ekibinin harcadığı emek ve TVF'nin desteği ile bu başarıyı yakaladık. Bu maç bizim için mental anlamda da iyi bir sınav oldu. Toplantıda sporcularımıza, çok iyi oyunculardan kurulu bir ekiple oynayacağımızı ve takım halinde mücadele edersek onları yenebileceğimizi söylemiştim. Bu şekilde kazandık ve çok iyi bir takım olduğumuzu ortaya koyduk.” ifadelerini kullandı.
 
GİGİNOĞLU: "RIO'YA 1 ADIM KALDI"
Milli Takım sporcularından Murat Giginoğlu da “Burada çok güçlü rakiplerle mücadele ettik ve bir önceki olimpiyatların üçüncüsünü kendi evimizde mağlup etmeyi başardık. Fethiye halkına bize verdikleri destek için çok teşekkür ediyoruz. Onların desteği ile sonuna kadar mücadele ettik. Takım arkadaşım Volkan'ı gösterdiği performanstan dolayı tebrik ediyorum. Antrenörümüz de bizi çok iyi yönlendirdi. Çok mutluyuz. 2016 Rio Olimpiyatları'na bir adım kaldı. Bu yola baş koyduk, Rio'ya gideceğiz.” derken, Volkan Göğtepe ise “Çok iyi mücadele ettik, çok güzel bir maç oldu. Seyirciden de muhteşem bir destek aldık. Önemli bir başarı elde ettik. Umarım Final Etabı'nda da bu başarıyı sürdüreceğiz.” yorumunu yaptı.

Sayfa Yükleniyor...