Efsane pivot hayatını kaybetti!

Basketbol dünyası yasta... Renkli karakteri ve smaçlarıyla hatırlanan efsane pivot Darrly Dawkins, 58 yaşında hayata gözlerini yumdu.

NTV Spor 28.08.2015 - 13:39
Efsane pivot hayatını kaybetti!

Philadelphia 76'ers, New Jersey Nets, Utah Jazz ve Detroit Pistons gibi NBA takımlarında forma giymiş "Chocolate Thunder" lakabıyla anılan Darrly Dawkins, 58 yaşında, geçirdiği kalp krizi sonucunda hayata veda etti. Parkede atletik yeteneği ve eğlenceli karakteriyle dikkat çeken efsane pivot, unutulmaz smaçlarıyla da NBA tarihine geçmişti.

1975 yılında Sixers tarafından 5. sıradan draft edilen 2.11'lik pivot, tarihte liseden direkt olarak NBA'e giden ikinci basketbolcu olmuştu. Dawkins, yaşadığı kumar ve alkol problemleri nedeniyle All-Star seviyesine hiçbir zaman erişemese de, smaçlarıyla NBA seyircisinin gönlünde taht kurmayı başarmıştı.

Smaçlarına verdiği lakaplarla tanınan Dawkins, NBA tarihinde pota kıran ilk oyuncu olmuştu.

2007 yılında Türkiye'ye gelen ve NTV Spor'un sorularını yanıtlayan Darrly Dawkins, "Profesyonel olma kararını üniversiteden sonra alsaydım, Kareem Abdul-Jabbar'ın yanında ismim yazılırdı" iddiasında bulunmuştu.

Renkli ve esprili kişiliğiyle hatırlanacak Dawkins, 90'lı yılların başında İtalya'da Milano forması giymişti. Dawkins, bir süre Harlem Globetrotters şovunda da yer almıştı.

Sayfa Yükleniyor...