Fraser-Pryce rüzgarı Zürih'e ulaştı!

Diamond Lig'de sezonun 13. etabına İsviçre'nin Zürih kenti ev sahipliği yaptı. Pekin'de kadınlar 100 metrede dünya şampiyonluğuna ulaşan Shelly-Ann Fraser-Pryce yine galip gelirken, David Rudisha erkekler 800 metrede aynı performansı sergileyemedi.

NTV Spor 04.09.2015 - 15:41
Fraser-Pryce rüzgarı Zürih'e ulaştı!

Atletizmde heyecan Çin'in başkenti Pekin'den Zürih'e taşındı. Pekin'deki 15. Dünya Atletizm Şampiyonası'nın sona ermesinden 4 gün sonra sporcular bu kez Diamond Lig'in 13. etabında mücadele etti.

Dünya Şampiyonası'nda kadınlar 100 metrede altın madalyaya uzanan Shelly-Ann Fraser-Pryce Zürih'te de birinciliği rakiplerine kaptırmadı. Jamaikalı atlet, 10.93 ile zafere ulaştı.

Greg Rutherford için de benzer bir tablo vardı. Erkekler uzun atlamada kariyerinin ilk dünya şampiyonluğuna ulaşan Britanyalı atlet, 8 metre 32 santimetre ile birinci oldu. Rutherford böylece sezonu da ilk sırada tamamlamayı garantiledi.
David Rudisha ise erkekler 800 metrede aynı performansı göstremedi. Pekin'de altın madalya alan Rudisha, Zürih'te 4. sırada kaldı. 800 metrede zafere ulaşan isim ise Adam Kszczot oldu.

Bir başka dünya şampiyonu da erkekler 400 metrede geçildi. Pekin'de ilk dünya şampiyonlouğuna ulaşan Wayde van Niekerk, Zürih'te Lashawn Merritt ve Kirani James'in ardından üçüncülükte kaldı.

Erkekler yüksek atlamada katarlı Mutaz Essa Barshim mutlu sona ulaştı. Ukraynalı Bohdan Bondarenko ikinci oldu. Çinli Guowei Zhang üçüncü sırada yer aldı.

Kadınlar 3 bin metre yarışı, 3 dünya şampiyonunun mücadelesine sahne oldu. Son bölümde yaptığı atakla Genzebe Dibaba'yı geride bırakan Almaz Ayana ipi göğüslerken, Dibaba ikinci, Senbere Teferi üçüncü sırada yer aldı. Dibaba ikinci olmasına karşın, topladığı 16 puanla Diamond Lig'de 3 bin metrede şampiyonluğa ulaştı.

Diamond Lig'de sezon 11 Eylül'de Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılacak etapla sona erecek.

 

Sayfa Yükleniyor...