Kaf-Kaf yeni yüzleriyle kupa peşinde!

Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında yarın Anadolu Efes'le karşılaşacak Pınar Karşıyaka'nın basketbol şube sorumlusu Tamer Ustaoğlu, "Kim daha fazla isterse, kim maça daha fazla asılırsa o kupayı alır" dedi.

NTV Spor 06.10.2015 - 10:44
Kaf-Kaf yeni yüzleriyle kupa peşinde!

Ustaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Anadolu Efes'in geçen sezondan daha güçlü bir ekip olduğunu, geçen sezonki final serisinde şampiyonluğu kaybetmelerinden dolayı rakiplerinin kupaya aşırı önem verdiğini belirtti.

Kendilerinden çok daha yüksek bütçeye ve çok değerli oyunculara sahip Anadolu Efes'e üstünlük kuracaklarına inandığını kaydeden Ustaoğlu, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 "Yeni kurulan bir takımın dezavantajlarını yaşasak da Anadolu Efes ile oynayacağımız 31. Cumhurbaşkanlığı Kupası finali için bu olumsuzlukların hiçbiri geçerli değil. Final niteliğinde olan tek maçlarda kim daha fazla isterse, kim maça daha fazla asılırsa o kupayı alır. Burada büyük bir avantajımız var. Büyük Karşıyaka taraftarı bizi Samsun'da da yalnız bırakmayacak. Taraftarımız, rakip takım seyircisine tribünde üstünlük sağlayacak ve bunun da parkeye olumlu bir şekilde yansıyacağına inanıyorum. Çünkü biz taraftar desteğiyle daha önce Ankara'da aldığımız bu kupayı bu yıl da Samsun'da alıp İzmir'e getireceğimize yürekten inanıyoruz."

Ustaoğlu, kadrolarını 8 oyuncuyla yenilediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu dezavantaja rağmen Ufuk Sarıca ve teknik ekibinin gözetiminde yapılan hazırlık döneminde basketbolcuların gösterdiği çalışma azmi, kazanma hırsı ve isteği beni oldukça memnun etti. Ancak uyum sürecine ihtiyacımız var, bunu gözardı etmememiz lazım. Sezonun ilk yarısında uyum sürecini en kısa sürede aşıp yolumuza öyle devam etmeliyiz. Unutulmaması gerekir ki, şampiyon kadronun kemik yapısı 3 yıl birlikte oynadı. Bu sezon yenilendik ve potansiyeli yüksek bir takım kurduk. Uyumu en kısa sürede aşıp alışılmış Pınar Karşıyaka profilini en kısa sürede kazanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."

TAKIMDAN AYRILANLAR VE YENİ YÜZLER
Ligde geçen seneyi şampiyon tamamladıktan sonra Bobby Dixon ve Barış Hersek'in Fenerbahçe'ye, Jon Diebler'ın da Andolu Efes'e transfer olduğu yeşil-kırmızılı ekipte şampiyon kadrodan Erkan Veyseloğlu, Ceyhun Altay, Yunus Sonsırma ve Cemal Nalga da takımdan ayrıldı.

Yeşil-kırmızılı ekip, bu oyuncuların yerine Kerem Gönlüm, Muhammed Baygül, Kerem Sipahi, Can Altıntığ, Justin Carter, Josh Carter, Joe Ragland ve Colton Iverson'ı kadrosuna dahil etti.

Sayfa Yükleniyor...