Kırkpınar'da festival iptal edildi

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, 22-24 Temmuz tarihlerinde Edirne'de gerçekleştirilecek, 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin bu yıl çekişmeli geçeceğini söyledi. Öte yandan güreşler öncesi yapılması planlanan etkinlik ve konserler darbe girişiminde yaşamını yitirenler için iptal edildi.

NTV Spor 18.07.2016 - 12:30
Kırkpınar'da festival iptal edildi

Türkiye Güreş Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, bu yıl güreşlere rekor katılım gerçekleşecek ve altın kemer için 56 başpehlivan mücadele edecek. Başpehlivanların yanı sıra 2 bin pehlivan da Er Meydanı'na çıkacak.

Musa Aydın, açıklamasında, Kırkpınar'ın yağlı güreş turnuvalarının zirvesi olduğunu belirtti.

Aydın, "Bu yıl Kırkpınar yağlı güreşlerimiz çok heyecanlı ve çekişmeli olacak. Tüm vatandaşlarımızı bu heyecan dolu güreşlerimizi izlemeye davet ediyorum. Turnuvaya katılacak tüm güreşçilerimize de başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

KONSERLER İPTAL EDİLDİ
Kırkpınar güreşlerinde, daha önce yapılması planlanan etkinlik ve konserler 15 Temmuz Cuma gecesi yaşanan darbe girişiminde şehit olanlar için iptal edildi.

Sertab Erener, Hakan Altun, Hüsnü Şenlendirici, Ziynet Sali ve Ayla Çelik gibi ünlü şarkıcıların vatandaşlara konser vermesi planlanmıştı.

ALTIN KEMER SAHİBİNİ ARIYOR
Kurallar gereği altın kemerin ebedi sahibi olunması için bir başpehlivanın üst üste üç kez "Kırkpınar Başpehlivanı" unvanını alması gerekiyor.

Güreşlerde geçen yıl başpehlivanlığı kazanan Antalyalı Orhan Okulu, bu sene de başarılı olması durumunda altın kemer için bir yıl daha bekleyecek.

ALİ GÜRBÜZ ER MEYDANI'NA DÖNECEK
652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde üst üste üçüncü kez başpehlivan unvanını alarak altın kemerin daimi sahibi olan ancak dopingli çıkmasından dolayı altın kemeri alınan Antalyalı Ali Gürbüz'ün cezası bitti.

Ali Gürbüz'ün de Er Meydanı'nda yer alacak olması başpehlivanlık müsabakalarında rekabetin artacağı yönünde değerlendiriliyor.

 

Sayfa Yükleniyor...