"Bu şekilde gol yemek bizi ve taraftarı gerdi"

Beşiktaş'n Portekizli futbolcusu Simao Sabrosa, Galatasaray’a 2-0 mağlup oldukları maçın ardından yaptığı açıklamada, ''İstekliyken bu şekilde gol yemek, bizi ve taraftarı gerdi'' dedi.

NTV Spor 16.04.2012 - 23:44
"Bu şekilde gol yemek bizi ve taraftarı gerdi"

Beşiktaş'n Portekizli futbolcusu Simao Sabrosa, yedikleri ilk golün net bir şekilde ofsayt olduğunu, ancak yenilgi nedeniyle suçu sadece hakeme atmanın doğru olmayacağını söyledi.

Simao, takım arkadaşı Filip Holosko ile birlikte katıldığı basın toplantısında, maçın geneline bakıldığında sadece hakemi suçlamanın doğru olmayacağını ifade ederek, ''Maça iyi başladık, gol atmak istedik. Kendi kalemizde gol gördük. Ancak bu net şekilde ofsayttı. Bu kadar istekliyken, bu şekilde gol yemek bizi ve taraftarı gerdi. Burada suçu sadece hakeme atmak doğru olmaz. İyi şeyler yapmak istiyorduk ama olmadı'' diye konuştu.

Simao, yayıncı kuruluş Lig TV'de yaptığı açıklamada ise maça sonradan girmesiyle ilgili olarak, fizik olarak maça hazır olduğunu kaydederek, ''Tabi bu hocanın almış olduğu bir karar, saygılıyız. Eğer ben olsaydım, farklı olur muydu? Bunu bilemeyiz. Varsayımlar üzerinden bir şey konuşamayız. Ben de profesyonel futbolcu olduğum için, tabii ki oynamak isterim. Yeteneklerimi sahada göstermek isterim'' dedi.

Maçın son bölümünde taraftarlar ve kendilerinin gerildiğini anlatan Simao, ''Artık son 10 dakikada maçı bitirip, bizler, taraftarlar tamamen hakem ile uğraşmaya başladık. Orada bizim de hatamız çok büyük futbolcular olarak. Sonuçta hakem sadece kararı veriyor, o karar da değişmiyor. bunu almamız gerekiyordu. Ancak maç içindeki gerginlik son dakikalarda tırmanınca istenmeyen görüntüler oldu. Asıl istenmeyen görüntüler saha dışında olaylar. Sonuçta bu olaylar bize zarar veren olaylar. Hiç bir şekilde pozitif anlamda etkilemeyecek şeyler. Ben bunun hem Türk futbolu için hem de Beşiktaş için zarar verici olduğunu düşünüyorum'' diye konuştu.

HOLOSKO: ÜZGÜNÜZ
Filip Holosko ise maçın bu skorla bitmesinden üzgün olduklarını söyledi.

Maça 3 puan için çıktıklarını kaydeden Holosko, ''İyi başladık ve maçın başında pozisyonlar bulduk. Ofsayt olan pozisyondan golü yedik. Sonra ciddi pozisyonlar bulduk. Bunlardan birini gole çevirsek sonuç farklı olabilirdi. İkinci yarıda oyun dengeli gitti. Aydın güzel bir gol attı, biz ise gol atamadık'' ifadelerini kullandı.

MUSTAFA PEKTEMEK: İLK YARI GOL ATMAMIZ LAZIMDI
Mustafa Pektemek, kendi seyircileri önünde galip gelmek istediklerini, ancak bunu başaramadıklarını ifade etti.

Karşılaşmadan sonra yayıncı kuruluşa açıklamada bulunan Mustafa, maçın ilk yarısında iyi bir mücadele sergilediklerini dile getirerek, ''Fakat ikinci yarı aynı performansı sergileyemedik. Galatasaray skor avantajından dolayı ikinci yarı daha iyi kapattı. Ama oyunun kontrolünün onların elinde olduğunu düşünmüyorum. Seyirci avantajımızı kullanıp, galip gelmek istiyorduk ama başaramadık. İlk yarı gol atmamız lazımdı, atabileceğimiz pozisyonlar da vardı. Rakibimizden daha önemli pozisyonlarımız vardı, fakat gole çeviremedik, üzgünüz'' diye konuştu.

Mustafa Pektemek, Süper Final'de kalan maçlarına konsantre olmaları gerektiğini dile getirerek, ''Bundan sonraki maçlara konsantre olmak zorundayız. Tabii bu maçın olumsuz etkileri olacaktır. Hakemin yönetiminden dolayı son dakikalarda gerginlik oldu. Ceza gelir diye düşünüyorum. Dezavantaj olacak ama etkilenmemek zorundayız'' ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...