Öncelikli hedef lig

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Çalımbay "Bizim için bu yıl lig daha önemli. Ligi ne olursa olsun iyi bir yerde bitirmemiz şart" dedi.

NTV Spor 12.02.2015 - 14:52
Öncelikli hedef lig
Mersin İdmanyurdu'nda teknik direktör Rıza Çalımbay, ne olursa olsun ligi iyi bir yerde bitirmeleri gerektiğini belirtti.
     
Çalımbay, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, hem kupaya hem de ligin ikinci yarısına çok yoğun bir trafikle başladıklarını söyledi.
     
Kupada yollarına devam ettiklerini, ligde de uzun bir aradan sonra kazandıklarını vurgulayan Çalımbay, şöyle konuştu: "Bizim için bu yıl lig daha önemli. Ligi ne olursa olsun iyi bir yerde bitirmemiz şart. Kupada da gideceğimiz yere kadar gideceğimizi söylemiştik. Dün de Kardemir Karabükspor karşısında çok iyi bir maç kazandık. İkinci yarı çok iyi oynadık. Hem yaptığımız değişiklik hem de taktik değişikliği iyi uyguladık. Kasımpaşa maçında da ilk yarı istediğimiz gibi değildi ama ikinci yarı bütün takım mükemmel oynadı."
     
Sezon başından beri istikrarın çok önemli olduğuna dikkati çektiklerini anlatan Çalımbay, "Bizim istikrarı korumamız gerekiyor çünkü daha çok puana ihtiyacımız var. Özellikle sahamızda oynadığımız maçları çok iyi bitirmemiz gerekiyor. Deplasmanlardan da yüzde 100 puanla dönmemiz lazım" dedi.
     
Hafta sonu Çaykur Rizespor'a karşı 6 oyuncudan yararlanamayacaklarını bildiren Çalımbay, sakat oyuncuların dezavantaj olduğunu kaydetti.
     
Çalımbay, devre arası transfer yapamadıklarını, bu yüzden sıkıntı yaşadıklarını aktararak, şunları söyledi: "Bu hafta oynayacağımız Çaykur Rizespor maçını çok iyi bitirmemiz gerekiyor ki Kasımpaşa maçından aldığımız 3 puan daha anlamlı olsun. Çaykur Rizespor benim eski takımım ve çok iyi tanıyorum. İyi kadrosu var. Takımın yüzde 90'ı bizim kurduğumuz takım. Bir iki takviye yaptılar. Zor maç olacağını biliyoruz. Tek sıkıntımız Oktay Delibalta, Welliton, Sadiku ve Serkan Balcı'nın oynamaması olacak ama takımda kim varsa hepsini Rize'ye götüreceğiz. Bunların dışında Berkant ile Cem'in de sakatlıkları var."

Sayfa Yükleniyor...