Yine Galatasaray'a çalıştılar...

Spor Toto Süper Lig'de son haftalar yaklaşırken; Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin puan kayıpları Galatasaray'ın önünü açtı. Sarı-kırmızılar, son iki haftada aldığı galibiyetlerle liderliğe yükseldi. Beşiktaş ve Fenerbahçe ise üstüste iki maçta da puan kayıplarıyla liderlik yarışında ezeli rakiplerine çalıştı.

NTV Spor 01.03.2015 - 22:33
Yine Galatasaray'a çalıştılar...

Spor Toto Süper Lig'in ilk iki haftasını lider tamamlayan; ancak 3. hafta Balıkesirspor'a 2-0 yenilerek bir anda 9. sıraya gerileyen Galatasaray, 21. haftaya kadar liderlik koltuğuna oturamadı. Bu süreçte ise liderlik Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında sürekli yer değiştirdi.

Beşiktaş, Balıkesirspor'u 1-0 yenerek 5. hafta liderliğe yükselirken, 8. hafta koltuğu ezeli rakibi Fenerbahçe'ye bıraktı. Sarı-lacivertliler, Beşiktaş'ı Olimpiyat'ta 2-0 yendi ve ilk sıraya çıktı.

10. haftada Beşiktaş, Kasımpaşa'yı 2-0 yenip, Fenerabahçe'nin de Bursaspor'la  1-1 berabere kalmasıyla bir kez daha puan tabelasının en üst sırasındaki iki takım yer değiştirdi. Kara Kartal'ın zirve sefası 16. haftaya kadar sürdü.

Beşiktaş, 16. haftada bir başka ezeli rakibi Galatasaray'a yine Olimpiyat Stadı'nda 2-0 yenildi. Fenerbahçe ise İstanbul Başakşehir'i 2-0 yendi ve yeniden liderliğe yükseldi.

Fenerbahçe, 19. hafta Trabzonspor'la kendi sahasında golsüz berabere kalırken, Beşiktaş'a liderlik yolu açıldı. Siyah-beyazlılar, Çaykur Rizespor'u deplasmanda 2-1 yendi ve puanını 44'e çıkararak, 43 puanda kalan Fenerbahçe'nin üzerine çıktı. Bursaspor'u nefeslerin tutulduğu maçta 3-2 yenen Beşiktaş 20. haftayı da lider tamamladı.

21. hafta ise Galatasaray'a gün doğdu. Beşiktaş'ın Eskişehirspor'a deplasmanda 1-0, Fenerbahçe'nin ise kendi sahasında Akhisar Belediyespor'a 2-1 yenilmesiyle, Galatasaray liderlik koltuğuna oturdu. Galatasaray, Sergen Yalçın'ın teknik direktörlüğe gelişinin ardından gözle görülür bir ivme yakalayan Sivasspor'u deplasmanda 3-2 yenerken, puanını 48'e çıkardı ve ezeli rakiplerinden Beşiktaş'ın bir, Fenerbahçe'nin ise iki puan önünde puan tabelasının en üst sırasına çıktı.

22 ve son haftada da işler Galatasaray'ın istediği gibi gitti. Galatasaray, SAİ Erciyesspor'u 3-1 yenerken, son 12 maçta 10'uncu galibiyetini elde etti. Sarı-kırmızılar puanını 51'e çıkarırken, ezeli rakipleri bu haftayı da puan kaybıyla tamamladı. Fenerbahçe, Torku Konyaspor deplasmanında 1-1 berabere kalırken; Beşiktaş-Balıkesirspor maçı 2-2 bitti ve Galatasaray, Beşiktaş ile arasındaki puan farkını 3'e, Fenerbahçe ile de 4'e çıkardı.

Son iki haftayı lider bitiren Galatasaray, 23. haftada Fenerbahçe ile oynayacağı derbi maça da lider çıkacak.

Sayfa Yükleniyor...