"Derbinin 11'i kafamda şekillendi"

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Manisaspor'a karşı alınan 4-0'lık maç sonrası açıklamalarda bulundu. Pazar günü oynanacak Fernerbahçe derbisinde değinen Hamzaoğlu, derbide sahaya süreceği 11'in aşağı yukarı kafasında şekillendiğini söyledi.

NTV Spor 03.03.2015 - 23:56
"Derbinin 11'i kafamda şekillendi"

Hamzaoğlu, Türk Telekom Arena'daki karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında rövanş öncesi iyi bir skor elde etmek istediklerini belirterek, "Öyle de oldu. İyi bir oyun ve skorla maçı tamamladık. Oyuncularım iştahlı ve yardımlaşarak oynadılar. Rakibin 10 kişi kalmasıyla oyun bizim için daha rahatladı. Fenerbahçe maçı öncesi bizim için faydalı oldu" dedi.

As oyuncuların önemli bir bölümünü dinlendirdiği maça Sneijder'in ilk 11'de başlatılmasının risk olup olmadığı yönündeki soru üzerine Hamzaoğlu, "Risk her zaman var. Antrenmanda da sakatlık olabilir. Sneijder'in kendisi oynamak istedi ama zaten tüm oyuncularım oynamak istiyor. Bazı arkadaşlarımızla bugün antrenman yaptık, bazılarıyla da maçta açığı kapattık. Hafta sonu için de önemliydi. Bunu düşünerek sahaya çıktık" diye konuştu.

Takımda fazla forma şansı bulamayan Blerim Dzemaili'nin bugünkü performansına değinen sarı-kırmızılı teknik adam, "Bugün iyi şeyler yapmaya çalıştı ve gayretliydi. Ufak tefek hataları oldu ama iştahlı, gayretli oyunu beni memnun etti" değerlendirmesinde bulundu.

Hamzaoğlu, futbolculardan Sinan Gümüş için de "Sinan'ın yetenekleri tartışılmaz. Bunun farkındayız ancak eksiklerini de göz ardı edemeyiz. Bazı oyuncuları zamanından önce oynatırsanız, kaybetme durumu olabilir. Olgunluğunu tamamlaması ve doğru zamanda formayı alması önemli" ifadelerini kullandı.

"FENERBAHÇE DERBİSİNE KAZANMAK İÇİN ÇIKACAĞIZ"
Hamza Hamzaoğlu, hafta sonu Fenerbahçe ile yapacakları derbi karşılaşmasını kazanmak için sahada olacaklarını söyledi.

Derbide sahaya süreceği 11'in aşağı yukarı kafasında şekillendiğini aktaran Hamzaoğlu, Kadıköy'e rakiplerinin 4 puan önünde gidecek olmalarının oyun anlayışlarında bir değişiklik yaratmayacağını söyleyerek, "Puan farkı kaç olursa olsun, biz Kadıköy'de de her maç olduğu gibi yine kazanmak için sahada olacağız. Futbol iki rakibin birbirini yenme çabası. Bizim, oyunu kaybetmemek üzerine kurup çirkinleştirme düşüncemiz yok. Zaten her iki takım da kazanmak için oynayacak. Karşımızda Fenerbahçe olduğunu unutarak oynamayacağız. Biz de Galatasaray takımıyız. Kendi oyun anlayışımız, iyi futbolcularımız var. Kendi gücümüzü ortaya koymaya çalışacağız. Rakibimizin güçlü taraflarını da oynamasına müsaade etmeyeceğiz. Rakibimizin oyun anlayışına dayalı bir sistemle sahaya çıkmayı düşünmüyorum. Biz kendi futbolumuzu oynayacağız" dedi.

Fenerbahçe'yi yenmeleri halinde rakiplerinin şampiyonluk yarışından kopacağını düşünüp düşünmediği şeklindeki soruya da sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "Bunu öngörmek mümkün değil. İnşallah 3 puanla ayrılırsak, önemli bir rakibimize önemli bir puan farkı yapmış oluruz. Benim için rakiplerimizden ziyade bizim neler yapabileceğimiz önemli. Tüm maçlarımızda aynı ciddiyetle sahaya çıkacağız. Puan farkına ve sıralamaya çok fazla takılıp kalmıyoruz" cevabını verdi.

"MELO DIŞINDA HERKES HAZIR OLACAK"
Sarı-kırmızılı teknik adam, bel fıtığı ameliyatı olan Felipe Melo dışında tüm oyuncuların Fenerbahçe maçına hazır olacağını söyledi.

Özellikle Burak Yılmaz'ın da derbide oynayacağını düşündüğünü belirten Hamzaoğlu, "Burak dün takımla antrenmana çıktı. Sıkıntı gözükmüyor. İnşallah hafta sonuna kadar Melo dışında herkes iyi durumda olacak" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...