Vakıf ve Eczacı finalde!

Türk voleybolu yine Şampiyonlar Ligi'nde finali garantiledi! 6'lı Play-Off Turu'nda Vakıfbank, Fenerbahçe Grundig'i; Eczacıbaşı VitrA da Volero'yu eleyerek Dörtlü Final'e yükseldi. İki takımımızın eşleşmesi ile Türk voleybolu yine finali garantilemiş oldu.

NTV Spor 12.03.2015 - 21:37
Vakıf ve Eczacı finalde!
Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nin finalinde bir Türk takımı yine olacak! Dörtlü Final'e yükselip birbirlerine rakip olan VakıfBank ve Eczacıbaşı VitrA'dan biri ülkemizi finalde temsil edecek.
 
VAKIFBANK, FENERBAHÇE'Yİ ELEDİ
Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi 6'lı Play-Off Turunda vize alan ilk takımımız Vakıfbank oldu. Kupadaki bir diğer başarılı temsilcimiz Fenerbahçe Grundig ile karşılaşan Vakıfbank, rakibine 3-2 yenilmesine rağmen Dörtlü Final'e yükseldi.
      
İki takımın da iyi savunmalarla başladığı maçın ilk teknik molasını Fenerbahçe Grundig 8-7 önde tamamladı. VakıfBank rakibinin etkili servislerini karşılamakta zorlanınca Fenerbahçe Grundig, Montano'nun sayılarıyla ikinci teknik molada 5 sayılık fark yakaladı: 16-11. Karşılıklı sayılarla devam eden seti sarı-lacivertliler, 25-20 kazandı ve 1-0 öne geçti.
     
İkinci sette özellikle savunmada Eda Erdem Dündar'ın yaptığı bloklarla sayılar kazanan Fenerbahçe Grundig, hücumda ise Kim'in etkili oyunuyla ilk teknik molayı 8-7, ikinci teknik molayı da 16-12 önde geçti. VakıfBank hücumlarını bloklarla kesmeye devam eden Fenerbahçe Grundig, seti 25-20 galip bitirerek maçı 2-0'a getirdi.
     
Üçüncü sete yine Fenerbahçe Grundig iyi başladı. Sarı-lacivertliler, ilk teknik molayı 8-6 üstün bitirdi. Sete ağırlığını koyan Vakıfbank, Vasileva'nın etkili oyunuyla ikinci teknik molada öne geçti: 13-16. Son derece çekişmeli geçen setin sonunda rakibinin basit hatalarını değerlendiren VakıfBank, seti 25-21 kazanarak skoru 2-1'e getirdi.
     
Dördüncü sette Gözde Sonsırma'nın bloklarından sayılar bulan VakıfBank, ilk teknik molayı 8-5 önde tamamladı. Orta hücumlardan Fenerbahçe Grundig bloklarını düşürerek sayılar bulan sarı-siyahlılar, ikinci teknik molayı 16-13 üstün tamamladı. Üstünlüğünü setin geri kalan bölümünde de sürdüren VakıfBank, seti 25-15 kazanarak skoru 2-2 yaptı. Vakıfbank bu seti alarak Dörtlü Final'e kalmayı garantiledi.
     
Maçta kendisine tur için skora ulaşan VakıfBank, beşinci setin teknik molasını 8-5 üstün geçmesine rağmen, Fenerbahçe Grundig seti 15-12 maçı da 3-2 kazandı ancak bu skor sarı lacivertlilere tur için yetmedi.
     
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, önemli maçta kadın voleybol takımını yalnız bırakmadı. Yıldırım, sarı-lacivertli kulübün yönetim kurulu üyelerin Hakan Dinçay ve Selim Kosif'le birlikte müsabakayı izledi. VakıfBank'ın skoru 2-2'ye getirip tur atlamayı garantilemesiyle Aziz Yıldırım, son seti izlemeden salondan ayrıldı.

Salon: Burhan Felek
Hakemler: Sanja Miklosic (Slovenya), Christian Wolf (İsviçre)
Fenerbahçe Grundig: Kim, Bauer, Montano, Bosetti, Eda Erdem Dündar, Bianco (Merve Dalbeler, Melis Yılmaz, Meliha İsmailoğlu, Polen Uslupehlivan, Elif Öner, Dicle Nur Babat)
VakıfBank: De Kruijf, Naz Aydemir Akyol, Castagrande, Rasic, Sheilla, Gözde Sonsırma (Gizem Karadayı, Gizem Örge, Güldeniz Önal Paşaoğlu, Çağla Akın, Vasileva)
Setler: 25-20, 25-20, 21-25, 15-25, 15-12
Süre: 132 dakika (29, 30, 30, 26, 17)

ECZACI ALTIN SETLE TURLADI!
Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi 6'lı play-off rövanş maçında Eczacıbaşı VitrA ise deplasmanda İsviçre'nin Volero takımını altın sette 15-12 yenerek, Dörtlü Final'e yükseldi ve Vakıfbank'ın rakibi oldu.
      
Zürih'te oynanan ve 149 dakika süren karşılaşmada ilk seti ev sahibi ekip 25-23 alarak, 1-0 öne geçti. İkinci sette rakibine şans tanımayan Eczacıbaşı VitrA bu seti 26-24 kazanarak, 1-1 eşitliği sağladı. Üçüncü seti 29-27, dördüncü seti de 25-19 üstün bitiren Volero karşılaşmayı 3-1 galip bitirdi.
     
İstanbul'da oynanan ilk müsabakayı Eczacıbaşı VitrA 3-0 kazandığı için Dörtlü Final'e yükselecek takımı altın set belirledi. Altın sette rakibini 15-12 mağlup eden temsilcimiz adını Dörtlü Final'e yazdırdı.
     
Vakıfbank ile Aczacıbaşı VitrA'nın da karşı karşıya geleceği Dörtlü Final müsabakaları Polonya'nın Szczecin kentinde, 4-5 Nisan tarihlerinde yapılacak.

Sayfa Yükleniyor...