Chelsea istediğini aldı

Arsenal ile deplasmanda 0-0 berabere kalan maviler, kalan iki maçını kazanması durumunda Premier Lig şampiyonluğunu ilan edecek

NTV Spor 26.04.2015 - 20:16
Chelsea istediğini aldı

İngiltere Premier Ligi'nde lider Chelsea, 10 puan gerisindeki Arsenal ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak şampiyonluğa yaklaştı.

Karşılaşmada Chelsea'nin iki, Arsenal'in bir penaltısını vermeyen hakem Michael Oliver belirleyici isim oldu.

17. dakikada Fabregas'ın pasında Oscar, kaleci Ospina'dan sıyrılıp vurdu. Topu Bellerin çizgiden çıkartırken, vuruş öncesi Ospina'nın Oscar'a penaltısını hakem Michael Oliver es geçti.

23'te Chelsea'nin bir penaltısı daha güme gitti. Fabregas, sıyrılmaya çalıştığı Cazorla tarafından ceza sahasında yere indirildi. Ancak hakem Oliver penaltı kararı yerine kendisini yere attığı gerekçesiyle Fabregas'ı sarı kartla cezalandırdı.

35'te bu kez Arsenal'in penaltısı verilmedi. Cazorla'nın şutunda Cahill'in topu ceza sahasında elle kesmesinde de hakem Oliver "Devam" kararı verdi.

39'da Willian'ın pasında Ramires'in vuruşunu Arsenal kalecisi Ospina müthiş çıkarttı.

Bu sonuçla Arsenal ve Manchester City'nin 10 puan önünde liderliğini devam ettiren Chelsea kalan iki maçını kazanırsa şampiyonluğunu resmen ilan edecek. 

Chelsea 77 puanla, bitime beş maç kala en yakın rakipleri Manchester City ve Arsenal'e 10 puan fark atarak 2010'dan bu yana ilk şampiyonluğuna bir adım daha yaklaştı.

Sayfa Yükleniyor...