Nefis seride gülen Clippers!

NBA'de Batı Konferansı Play-Off İlk Tur serisi yedinci maçında Los Angeles Clippers, San Antonio Spurs'ü, Chris Paul'ün son saniye basketiyle 111-109 yendi ve son şampiyonu elemeyi başardı.

NTV Spor 03.05.2015 - 09:55
Nefis seride gülen Clippers!

NBA'de ikinci tura yükselen son takım da belli oldu. San Antonio'yu 111-109 mağlup eden Los Angeles Clippers, play off serisini 4-3 kazandı ve Batı Konferansı yarı finaline yükseldi.

İlk çeyrekte sol bacağından sakatlanan Chris Paul, tedavi için oyunu terk etmek zorunda kaldı. Paul, buna karşın Tim Duncan'ın üzerinden attığı galibiyeti getiren basketiyle gecenin yıldızı oldu. All-Star oyun kurucu 27 sayı-2 ribaund-6 asist-2 top çalma ve 1 blokla oynarken, Blake Griffin de serideki ikinci triple-double'ını yaptı. Griffin'in 24 sayı-13 ribaund ve 10 asistle mücadele ettiği maçta temsilcimiz Hidayet Türkoğlu 2 dakika 38 saniye sahada kaldı.

San Antonio Spurs'ün 39 yaşındaki forveti Tim Duncan, 27 sayı-11 ribaundla mücadele ederken, bitime saniyeler kala serbest atışlarıyla skora dengeyi getirdi. Fakat Duncan, Paul'ün son saniye basketini durduramadı. San Antonio'da Fransız oyun kurucu Tony Parker da 20 sayı üretti.

Clippers, Play-Off ikinci turda Houston Rockets ile eşleşti.

Ev sahibi avantajının Houston'da olduğu serinin ilk maçı pazartesi gecesi oynanacak.

NBA'de Clippers-Spurs serisinin tamamlanmasının ardından konferans yarı finallerinde oluşan tüm eşleşmeler şöyle:

Golden State Warriors-Memphis Grizzlies
Houston Rockets-Los Angeles Clippers
Atlanta Hawks-Washington Wizards
Cleveland Cavaliers-Chicago Bulls

 

Sayfa Yükleniyor...