Federasyon Kupası finali için ilginç etkinlik

İngiltere Futbol Federasyonu hafta sonunda oynanacak Federasyon Kupası finali için ilginç bir bilet dağıtma yöntemi izledi. Helyum balonuyla uzaya gönderilen 2 bileti dünyaya döndüğünde bulan bir futbolsever kupa finalini Wembley Stadı'nda izleme şansına sahip oldu.

NTV Spor 28.05.2015 - 14:13
Federasyon Kupası finali için ilginç etkinlik

Arsenal ile Aston Villa arasında oynanacak İngiltere Federasyon Kupası finali öncesi İngiltere Futbol Federasyonu sıradışı bir tanıtım etkinliğine imza attı.

Yetkililer, iki adet final biletini bir helyum balonuna bağladıktan sonra Wembley Stadı'nın ortasından havalandırdı. Yaklaşık 39 kilometre yükselen ve uzayda 3 saat geçiren biletler Broad Oak kenti yakınlarına düştü.

Düşen biletleri ise sabah köpeğini dolaştırmaya çıkan yaşlı bir kadın buldu. Biletleri bulduktan sonra torunu George Lamb'a veren yaşlı kadın torununun doğum günü dileğini de erkenden yerine getirmiş oldu.

19 yaşındaki George, ''Sabah uyandığımda Federasyon Kupası finaline gidebilme fikri aklımdan bile geçmiyordu. Büyükanneme biletleri bulduğu için teşekkür ediyorum. Wembley'e harika bir serüvene gideceğim'' dedi.

GPS yardımıyla biletin yerinin tespit edilmesinden sonra talihliyi twitter hesabından duyuran İngiltere Futbol Federasyonu 19 yaşındaki futbolseveri VIP tribününde ağırlayacak ve saha kenarına indirip kupayla beraber fotoğrafını çektirecek.

Sayfa Yükleniyor...