"Şansımı daha iyi değerlendirmeliydim"

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda dünya 14 numarası Kevin Anderson'a mağlup olarak, turnuvaya ikinci turda veda eden milli tenisçi Marsel İlhan, "Şansımı daha iyi değerlendirmeliydim, ancak üzgün değilim. Biraz daha tecrübe kazanmam lazım. Performansımdan çok memnunum. Allah'a şükür, 2. turu gördüm. Bundan sonraki hedefim çeyrek final oynamak" dedi.

NTV Spor 01.07.2015 - 23:25
"Şansımı daha iyi değerlendirmeliydim"
İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleşen yılın üçüncü Grand Slam turnuvası Wimbledon'da ikinci maçına çıkan Marsel İlhan, Güney Afrikalı Kevin Anderson'a dört sette kaybederek ikinci turda elendi.

Karşılaşmanın sonunda konuşan milli tenisçi İlhan, bu yıl çok iyi sonuçlar aldığı için memnun olduğunu, bu karşılaşmada da elinden geleni yaptığını ancak servislerdeki hataları ve tecrübe eksikliği nedeniyle kaybettiğini ifade etti.

Buna rağmen üzgün olmadığını, Wimbledon'da Türkiye'yi ikinci turda temsil etmenin gurur verici olduğunu söyleyen İlhan, "Kendimi geçen yıllara göre daha iyi hissediyorum. Bu yıl iyi sonuçlar aldım. Normalde yaş ilerledikçe performansın düştüğü düşünülür, ama ben yıllar ilerledikçe daha iyi oynadığımı düşünüyorum. Bugün daha iyi servisler kullanmalıydım. Şanslarımı daha iyi değerlendirebilirdim" dedi.

"İNGİLİZLER BENİ DESTEKLEDİ"
Maç boyunca İngiliz seyircilerden büyük destek aldığını belirten milli tenisçi, "Bugün büyük keyif aldım. İngiliz seyircinin desteğinden çok memnunum. Türk taraftarlarla birlikte İngiliz seyircilerin de beni desteklediklerini duydum, bu çok teşvik edici. Böyle bir kalabalık karşısında oynamak çok heyecan verici. Daha önce çekiniyordum. Bu kadar kalabalığa alışık değildim, ama artık bunu daha motive edici buluyorum" şeklinde konuştu.

"İSTANBUL'U ÇOK ÖZLEDİM, CUMA GÜNÜ DÖNÜYORUM"
Bundan sonraki hedeflerinden de bahseden milli tenisçi İlhan, önünde ABD Açık Tenis Turnuvası olduğunu, burada 2. turu kırarak çeyrek final oynamak istediğini söyledi. Tenisin uzun vadeli bir spor olduğunu ve her hafta yeni bir maç için hazırlandığını belirten İlhan, uzun zamandır İstanbul'dan ayrı kaldığını, arkadaşlarını, dostlarını, taraftarlarını çok özlediğini söyleyerek, "Bir aydır yokum ve herkesi çok özledim. Cuma günü İstanbul'a döneceğim. Beni destekleyen herkese çok teşekkür ederim" dedi.

Sayfa Yükleniyor...