Can Maxim kadrodan çıkartıldı

Milli basketbolcu Can Maxim Mutaf, sol dizindeki sakatlığı nedeniyle 2015 FIBA Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda forma giyemeyecek.

NTV Spor 29.07.2015 - 19:50
Can Maxim kadrodan çıkartıldı

A Milli Erkek Basketbol Takımı Menajeri Haluk Yıldırım ile A Milli Takım Doktoru ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Sağlık Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tahsin Beyzadeoğlu, milli oyuncunun sağlık durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Milli takım menajeri Yıldırım, Can Maxim Mutaf'ın en kısa sürede basketbola dönmesini dileyerek, "Sakatlığı sebebiyle oyuncumuz Can Maxim Mutaf'ı A Milli Takım aday kadrosundan çıkartmış bulunuyoruz. Sağlık ekibimiz oyuncumuzun tedavi sürecini yakından takip edecek ve sağlığına kavuşarak en kısa sürede sahalara dönmesi için gerekli organizasyonu ve çalışmaları yapacaktır" dedi.

Prof. Dr. Beyzadeoğlu ise 24 yaşındaki basketbolcunun dün akşamki antrenmanda sol dizinden sakatlık geçirdiğini belirterek, "Oyuncumuza hemen ilk müdahalesi yapılarak, ödem için fizyoterapi ve ilaç tedavisine başlanmıştır. Bugün yapılan MR tetkiki sonucunda, sol dizde ön çapraz bağ ve menisküs yaralanması olduğunu tespit edilen Can Maxim Mutaf'ın ameliyat olması gerektiğini Milli Takım Teknik ve İdari Heyeti'ne bildirilmiştir" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...