Yekta ve Dzemaili yolcu, Sinan kiralık

Galatasaray Teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu ikinci etap kamp çalışmalarının ardından takımdan göndereceği isimleri belirledi. Hamzaoğlu Yekta ve Dzemaili'yi kadroda düşünmezken, Sinan Gümüş'ün de kiralanmasını istiyor.

NTV Spor 31.07.2015 - 11:38
Yekta ve Dzemaili yolcu, Sinan kiralık

Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'da sürdüren Galatasaray, ikinci etap kamp çalışmalarını tamamladı. Sarı kırmızılılar 11 gün süren kamp boyunca biri yarıda kalmak üzere 3 hazırlık maçı yaptı. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, ikinci etap sonunda takımdan göndereceği isimleri belirledi.

20 Temmuz'da Avusturya'nın Velden bölgesine gelen Galatasaray, antrenmanlara yüksek tempoda başladı. Teknik direktor Hamza Hamzaoğlu, kampın ilk günlerinde oyuncularına ağırlıklı olarak fizik kondisyon çalışmaları yaptırdı. İlk hazırlık maçında Celta Vigo ile karşılaşan sarı kırmızılılarda Podolski karşılaşmaya damga vurdu. Alman yıldız, ilk maçında golle buluşurken, bir de penaltı yaptırdı. Galatasaray mücadeleden 2-1 galip ayrıldı.

Sarı kırmızılı ekibin 2. maçı olaylı geçti. Udinese ile oynanan hazırlık karşılaşması, yaşanan tribün olayları nedeniyle 34. dakikada tatil edildi. Galatasaray, meydana gelen olaydan dolayı son hazırlık maçını Avusturya sınırı dışında oynamak zorunda kaldı. Güvenlik nedeniyle Nice maçı Slovenya'da seyircisiz oynandı. Kampın son hazırlık maçını 4-0 gibi farklı bir skorla kaybeden sarı kırmızılılarda Hamzaoglu takımın eksiklerini görme fırsatı yakaladı.

Kampın son günlerinde şanssız bir sakatlık yaşayan Semih Kaya, takımdan önce tedavisi için İstanbul'a döndü. Sol diz iç yan bağlarında esneme olan milli futbolcunun durumunun iyi olduğu belirtildi.

Kadroyu 28 kişiye düşürmeye çalışan Galatasaray teknik direktörü, ikinci etap sonunda bazı isimler ile yolları ayıracak. Hamzaoğlu, Yekta ve Dzemaili'yi kadroda düşunmüyor. Özellikle Dzemaili'ye İsviçre ve İtalya'dan teklifler geldiği belirtilirken, deneyimli oyuncunun önümüzdeki günlerde takımdan ayrılması bekleniyor.

Hamzaoğlu ayrıca kadroda fazla şans bulamayan Sinan Gümüş'ün de kiralanmasından yana. Genç futbolcunun Süper Lig'de bir takıma kiralanıp tecrübe kazanmasını isteyen Galatasaray teknik direktoru, Sinan'ın gelişime açık bir oyuncu olduğu fikrinde.

Galatasaray, yeni sezon hazırlıkları kapsamında 2 Ağustos'ta Inter ile TT Arena'da karşı karşıya gelecek. Sarı kırmızılılar, sezon başlayana kadar hazırlıklarını İstanbul'da sürdürecek.

Sayfa Yükleniyor...