Sofoklis Kızılyıldız'da!

THY Euroleague'deki temsilcilerimizden Fenerbahçe'nin A Grubu'ndaki rakibi Kızılyıldız, pivot pozisyonunu bir başka devle doldurdu. 2.22'lik Boban Marjanovic'i San Antonio Spurs'e kaptıran Belgrad ekibi, Maccabi Tel Aviv'ten 160 kiloluk Sofoklis Schortsanitis'i kadrosuna kattı.

NTV Spor 03.08.2015 - 12:38
Sofoklis Kızılyıldız'da!

Son iki sezondur İsrail temsilcisinde forma giyen Sofo, geçen yıl 26 Euroleague maçında ortalama 15 dakikada 6.7 sayıyla mücadele etti. Maccabi'de oynadığı dönemde 1 Euroleague ve 3 İsrail Ligi şampiyonluğu yaşayan 30 yaşındaki pota altı oyuncusu, 2011 yılında da Euroleugue'in en iyi beşine seçilmişti.

Iraklis altyapısından yetişen 2.06'lık pivot, kariyerinde Olympiakos, Panathinaikos ve Maccabi gibi önemli takımlarda forma giydi. 2010 yılında Olympiakos ile Euroleague finaline yükselen Schortsanitis, Yunanistan Milli Takımı'yla 2006 Dünya Şampiyonası'nda final oynamış ve 2009 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda da bronz madalya kazanmıştı.

Thy Euroleague A Grubu'nda Kızılyıldız ve Fenerbahçe'nin yanı sıra Euroleague şampiyonu Real
 Madrid, EuroCup şampiyonu Khimki Moskova, Fransa Ligi'nde normal sezonu lider bitiren Strasbourg ve Alman Ligi finalisti Bayern Münih yer alıyor.

Sayfa Yükleniyor...