Ledecky rekor kırdı

Rusya'nın ev sahipliğinde yapılan Dünya Yüzme Şampiyonası'nın 9. gününde, 6 dalda final yapıldı. Çin, günü üç altın madalyayla tamamlarken, kadınlar 400 metre serbest finalinde Katie Ledecky dünya rekoru kırdı. Ledecky, 800 ve 1500 metrede de dünya rekorunu elinde bulunduruyor.

NTV Spor 03.08.2015 - 14:34
Ledecky rekor kırdı

Rusya'nın Kazan kenti Dünya Yüzme Şampiyonası'na ev sahipliği yapıyor. Şampiyona'nın dokuzuncu gününde altı dalda altın madalyalar sahiplerini buldu. Tramplen atlamada senkronize karışık çiftler finali yapıldı. Çinli Wang Han ve Yang Hao çifti sürprize izin vermedi ve altın madalyanın sahibi oldu.

Çin'e günün ikinci altın madalyasını Sun Yang kazandırdı. Yang, erkekler 400 metre serbest stil finalinde rakiplerinin önünde podyumun birinci basamağına çıktı. Erkekler 10 metre platform atlamada da zafere ulaşan taraf Çin'di. Qui Bo altın madalyayı boynuna takarak ülkesine günün üçüncü altın madalyasını kazandırdı.

Erkekler 4 x 100 metre bayrak yarışında elemelerin en hızlı takımı Rusya, finalde aynı başarıyı gösteremedi ve gümüşte kaldı. Fransa altın madalyaya uzanırken, İtalya üçüncü oldu.

Kadınlar 400 metre serbest finalinde Birleşik Amerikalı Katie Ledecky bir dünya rekoru daha kırdı. 3 dakika 59.13 saniyeyle yeni dünya rekorunun sahibi olan Ledecky, 800 ve 1500 metrede de dünya rekorunu elinde bulunduruyor.

Kadınlarda bir rekor da 4 x 100 metre bayrak yarışında geldi. Avustralya, 3 dakika 31.48 saniye ile altın madalyaya uzanırken yeni dünya rekorunun da sahibi oldu. Hollanda podyumun ikinci basamağına çıkarken, Amerika Birleşik Devletleri bronz madalya aldı.

Kadınlar 200 metre karışık elemelerinde ise Türkiye adına bir rekor vardı. Viktoria Zeynep Güneş, 200 metre karışıkta 2.12.91'lik derecesiyle dünya gençler ve Türkiye rekoru kırdı. Bir diğer sporcularımızdan Nezir Karap ise; 400 metre serbestte 3:50:07'lik derecesiyle yeni Türkiye rekoru kırarak olimpiyat barajını geçti.

Sayfa Yükleniyor...