"Bahaneler aramak doğru değil ama..."

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Ziraat Türkiye Kupası'nda 1-0 mağlup oldukları Diyarbekirspor maçında kendisine tepki gösterilmesinin normal olduğunu ancak oyunculara yapılan tepkiyi hoş karşılamadığını söyledi.

NTV Spor 22.09.2015 - 21:28
"Bahaneler aramak doğru değil ama..."

Yalçın, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, bir üst tura yükselen Diyarbekirspor'u tebrik ederek, "Kupada bu tür sonuçlar olabiliyor, müsabakalar sahada oynanıyor, sahada kazanılıyor veya kaybediliyor. Kaybedilen bir maçın ardından bahaneler aramak doğru değil ama beklediğimiz bir sonuç değildi. Turu geçmeyi bekliyorduk" ifadesini kullandı.

Bir basın mensubunun tribünden gelen tepkileri sorması üzerine Yalçın, şunları kaydetti:

"Bu tür sonuçlardan sonra tribünlerin tepkisi gayet normal. Kupada 3 Lig takımına elendiğin zaman bu tür tepkiler gelebiliyor, bu gayet doğal. Bu durumlarda sakin olmak lazım. Taraftarın oyunculara olan tepkisini biraz abartılı buldum, sonuçta küme düşme maçı oynamıyoruz, şampiyonluğu kaybetmedik, sonuçta Türkiye Kupası'ndan elendik. Her teknik direktör bu tür sonuçlarda gündeme gelebilir. Bana tepkinin olması normal, ama oyuncularıma tepki gösterilmesini çok hoş karşılamıyorum."

Oyuncuların performansının çok altında olduğunu belirten Yalçın, "Hafta sonu önemli bir müsabaka var, çok çabuk ona hazırlanmamız lazım. Fazla büyütmemek lazım. Ligde yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Antalyaspor maçına çok daha iyi bir şekilde, daha hazır bir şekilde çıkmayı planlıyoruz. Kupadan elendiğimiz için üzgünüz" diye konuştu.

DİYARBEKİRSPOR CEPHESİ
Diyarbekirspor Teknik Direktörü Namık Altunsoy ise Türkiye'nin seçkin takımlarından biriyle oynadıklarını belirterek, "Bunu biliyorduk. Oyuncular üst düzey bir motivasyonla oynadı" dedi.

Futbol şansının yanlarında olduğunu dile getiren Altunsoy, şöyle devam etti:

"Özellikle kaçan penaltıdan sonra futbolcuların motivasyonu arttı. İlk yarısında biraz daha canlı, rakibin üstüne giden, cesaretli bir Diyarbekirspor vardı. Tartışılacak pozisyonlar da oldu. Sivasspor gibi Süper Lig takımını yenmek bize ciddi bir avantaj sağladı. Emeği geçen oyuncularımı kutluyorum. Galibiyeti başkanımıza hediye ediyorum. İnşallah bunun olumlu yansımaları lige de olur."

Sayfa Yükleniyor...