Devler beklentileri karşılayamadı

La Liga'da bu sezon 7 hafta geride kaldı. Barcelona ve Real Madrid ile birlikte son yıllarda ligi zorlayan Sevilla, Valencia ve Atletico Madrid de sezona formda bir giriş yapamadı.

NTV Spor 06.10.2015 - 12:30
Devler beklentileri karşılayamadı

La Liga'ya son 10 yılda damgasını vuran ve bu dönemde Atletico Madrid ile birlikte şampiyonlukları paylaşan Barcelona ile Real Madrid sezona puan kayıplarıyla girdi.

15 puanı bulunan son şampiyon Barcelona ilk 7 haftada 2 deplasman maçını kaybederken, yine aynı puandaki Real Madrid, Sporting Gijon, Malaga ve Atletico Madrid ile berabere kaldı. Ligin zirvesinde ise 16 puanla Villarreal yer alıyor.

La Liga'da geride kalan haftalarda alınan sonuçlar; son yıllarda tavan yapan puan barajını da aşağıya çekecek gibi görünüyor. 2006-2007 sezonundan bu yana ilk kez ilk 7 hafta itibarıyla ligin zirvesinde yer alan takım 16 puan toplayabildi. O sezon Real Madrid 76 puanla şampiyon olurken, devam eden sezonlarda takımlar 80 ve üzeri puanla mutlu sona ulaşıyordu. Bu sezon ise; takımların devam eden haftalarda hiç puan kaybı yapmaması durumunda ulaşabilecekleri maksimum puan 86 veya 87 olacak.

Barcelona ve Real Madrid ile birlikte ligi zorlayan takımlardan Atletico Madrid, Valencia ve Sevilla da bu sezon önemli puan kayıpları yaşadı. Atletico Madrid 8 puan kaybederken kadrosunda önemli bir değişim yaşayan Sevilla geride kalan 7 haftada sadece 8 puan toplayabildi. Valencıa'nın ise; 2 galibiyeti bulunuyor.

Sayfa Yükleniyor...