"F.Bahçe'nin korkutucu gücünün farkında değil"

NTV Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Fenerbahçe'de van Persie krizine değinirken "İkna edebiliyorsan yedek tut. Edemiyorsan yapacak bir şey yok. Patron o" dedi. Mehmet Demirkol ayrıca, Fenerbahçe'deki esas problemin gözardı edildiğini vurgularken, "Fenerbahçe'nin problemi, kendi korkutucu gücünün özellikle Türkiye ligi için farkında olmayan bir teknik direktörü olması" diye konuştu.

NTV Spor 06.10.2015 - 12:36
"F.Bahçe'nin korkutucu gücünün farkında değil"

"ASIL PATRON O"
"Robin van Persie'nin başta ikna edilebileceğini düşünüyordum" diyen Mehmet Demirkol, "Robin van Persie çok net. Çok netse, yapacak bir şey yoktur. Ego diye bir şey var. Messi bile yedek oturuyor deniliyor. Messi yedek oturursa; Luis Enrique gidecek gibi oluyor. Nasıl oturur. Oturmaz. Bazı oyuncular, o tip adamlar 'Ben oynayacağım derse" oynar. Tabii ki teknik direktör karar verecek. Hiyerarşik olarak o onun üstü ama, hayat öyle değil ki! Adam oradaki en güçlü marka. Neymar yanında eziliyor. Juninho, "Bırak messi olmayı, Neymar ol" dedi. Neymar, onun yanında eziliyor. Gerektiği kadar karakter koyamıyor. Başka bir takımda olsa orada kral olacak. Orada Messi'nin yanındaki çocuk. Luis Suarez ilk 9 ay uyum sağlamaya çalıştı. Gol atıyorlar, sevinmeye zor gidiyor yanına. Messi, mesafe koyuyor. Sonra kaynaşma oldu. Messi egosunu kabul etti. Ondan sonra Suarez, takıma dahil oldu ve onun için uğraştı. Bahsettiğimiz adam dünyanın 1 numaralı net striker'ı. Bahsettiğimiz şey ego. Van persie, 'Bu takımda olmuyor' diyerek Arsenal'den ayrılmış, 'Manchester United'a gidip şampiyon olacağım"  demiş ve gitmiş. Oradan da bakmış nereye giderim diye ayrılmış. Sadece Fenerbahçe değil onu isteyen. "Ben buraya gider oynarım" demiş, Fenerbahçe'ye gelmiş. O adamı sen yedek tutuyorsun. İkna edebiliyorsan tut. Edemiyorsan yapacak bir şey yok. Patron o!" dedi. 

"ESAS PROBLEM UNUTULUYOR"
"Robin van Persie kendisi yönetiyormuş gibi hissedecek ama Pereira yönetecek" diyen Demirkol, şöyle devam etti, "Bu Fenerbahçe'yi gereksiz meşgul ediyor, gerçek problemlerin çözülmesini engelliyor. Pereira, Van Persie'yi oynatmıyor da Fernandao kötü mü oynuyor, hayır. Giriyor, atıyor. Problem o değil. Problem arka tarafta. Savunmayı öne çıkarmakta. Fenerbahçe savunma beklerini oyuna sokamıyor. Problemler bunlar. Geçen senenin savunma beklerinin hücuma katkısı yarıya düşmüş. Bütün problem Van Persie mi, Fernandao mu tartışması değil ki!.. Takım ve kulüp belki de Pereira onunla meşgul oluyor. Arka taraftaki esas problem unutuluyor. Problem o değil, öbür tarafta." 

ŞENOL GÜNEŞ VE MARİO GOMEZ VURGUSU
Şenol Güneş'in Fenerbahçe maçından sonraki açıklamalarına parantez açan  Mehmet Demirkol, "O açıklamalar her şeyi net ifade ediyor. "Cenk bu takımda oynamayı hakediyor, çok iyi performans gösteriyor" diye Cenk'i övdü. "Ama şartlar Gomez'i gerektirdi" diyor. O şartlar dediği ne? O şartlar, "Mario Gomez burada ve derbi maçı var. Bu adamı bu maçta oynatmayacaksın da nerede oynatacaksın." Dediği bu. Başka şart mart yok. Bunu Cenk'e de anlatabilirsin. "Bak Cenkciğim, bu adamı biz aldık getirdik. Dünyanın parasını verip alıp getirdik. Seyirci seni de seviyor ama bu da Mario Gomez." Bayern Münih'ten ayrıldıysa sebebi dünyada iki tane santrafor gelirse ayrılırdı, bir tanesi gelmiş, ayrıldı. O da beni oynatmayacaksanız gideyim dedi. O da gitti" yorumunu yaptı. 

"PEREIRA, FENERBAHÇE'NİN KORKUTUCU GÜCÜNÜN FARKINDA DEĞİL"
"Pereira çok büyük marka olmadığı için o problem oluyor diye zannedilmesin" ifadelerini kullanan Demirkol, "Oraya kimi koysan olur. Van Gaal de Capello da Mourinho da gelirse gelsin o problem olur. Van Persie kenarda oturdu mu rahatsız olur. Ama Fenerbahçe'nin problemi vallahi o değil. Fenerbahçe'nin problemi, kendi korkutucu gücünün özellikle Türkiye ligi için farkında olmayan bir teknik direktörü olması. Önee Fernandao, van Persie, Nani'yi arkalarına Diego'yu koy. Defansa yardım ederler etmezler bundan vazgeçtim.  Dört adamı oraya korsan zaten rakip 7 oyuncuyla bekleyecek başında. Van Persie'yi Fernandao'yu bırakıp ileri mi gideceksin. Bekleyeceksin orada. Bunu tamamlayacak oyunu kurmak lazım. Bunu tamamlayacak oyunu Aykut Kocaman, Ersun Yanal yaptı. Maç sonunda da forma bekleyecekler" diye konuştu. 

"PEREIRA BUNA UYANDIĞI ZAMAN..."
Fenerbahçe'nin beklerinin önceki yıllardaki gibi hücuma katkı yapamadıklarını kaydeden Mehmet Demirkol, "Fenerbahçe, Zico'dan beri aslında 2'li savunma ile oynuyor. 2 savunma bekini de yolluyor. Gökhan Gönül, Fenerbahçe'ye transfer olduğu gün Zico başlattı bunu. Önder Turacı'yla oynuyordu. Öbür tarafta Roberto Carlos vardı. Gökhan geldi uçuyor orada, uçak. Adamların 2'sini ileri attı. Savunmada 2 ismi bıraktı. Önlerine önce Mehmet Aurelio'yu, sonra Mehmet Topal oldu. Onlar 2.5 savunmayla oynuyor, önde de iş bitiriliyor. Kazanıyor, kazanamıyor; şampiyon oluyor, olamıyor; ama Fenerbahçe'nin kodu bu. Elinde bu bekler varken, bu kodlardan devam etmek lazım ki bu kodlar Fenerbahçe'nin geleneklerine uygun kodlardır. Fenerbahçe seyircisi önde oynansın ister. Pereira buna uyandığı zaman sorun kalmayacak" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...