"Kahretsin, ben neredeyim!"

Paris'te yapılan terör saldırıların yankısı devam ederken, Almanya Milli Takımı ile olaylara maruz kalan Lukas Podolski'den samimi açıklamalar geldi. Galatasaray'ın yıldız oyuncusu, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın bu ülkede oynanayacağı konusunda şüpheler yaşadığını itiraf etti.

NTV Spor 25.11.2015 - 13:23
"Kahretsin, ben neredeyim!"

FATİH DEMİRELİ – Fransa ile Almanya'nın arasında oynanan dostluk maçı esnasında Fransa'nın başkenti Paris'te meydana gelen terör saldırılarının yakınları Avrupa'da ve dünyada devam ederken, futbolu da etkisine almaya devam ediyor.
 
İki ülke arasında oynanan milli maçta, Almanya'nın kadrosunda bulunan Lukas Podolski, Sport Bild dergisine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Galatasaray'ın bu sezon başında Arsenal'den transfer ettiği yıldız oyuncu maç esnasında ve maçın hemen ardından olayların vehametini önce farketmediğini söylerken, "Soyunma odasına geldikten sonra büyük bir belirsizlik vardı, kimse bir şey bilmiyordu. Sonra federasyonumuzun yönetimi açıklamalar yaptı ama o sonra neler olacağı konusuna cevap arıyorduk ama bulamıyorduk" diye konuştu.
 
Olayları öğrendikten sonra ilk tepkisinin ne olduğu sorulan Podolski, "Kahretsin ben neredeyim" diye düşündüm, çok tuhaf bir duyguydu. Kariyerimin en kötü deneyimlerinden biri oldu" diye konuştu. Fransız oyuncuların, Alman meslektaşlarını Fransa Milli Takım tesislerine götürme fikrini sunduğunu anlatan Podolski, "Bir çok seçenek vardı ama biz takım olarak statta kalmanın daha güvenli olduğunu düşündük. Fransız oyuncuların da bize eşlik edip, statta sabahlaması çok güzel bir hareketti" diye
konuştu.
 
2016 Avrupa Şampiyonası'nın Fransa'da oynanması konusunda fikirleri sorulan Alman oyuncu, "İlk anda tabii ki, 'burada Avrupa Şampiyonası nasıl oynanır' diye düşünmedim değil. Ama şimdi düşününce, bir mesaj vermek ve yılmamak gerekli. Şampiyona, Fransa'da oynanmalı" ifadesini kullandı.
 
Türkiye'deki terör saldırları ile ilgili de konuşan Podolski, "İstanbul'a geleli bir kaç saldırı oldu Türkiye'de. Tabii ki zihninizin bir köşesinde bunlar etki yaratıyor. Ama Paris ve Hannover'deki olaylar gösterdi ki, bunlar dünyanın her yerinde olabiliyor" açıklamasını yaptı.
 
Türkiye'deki stat güvenliği sorulan Podolski su örneği anlattı: "Türkiye'deki güvenlik uygulamaları Almanya'dan çok farklı: Burada maç biletleri kişiye ait ve kart şeklinde. O kartların içinde tüm özel bilgileriniz bulunuyor. Gökhan Töre ve Mario Gomez gibi arkadaşlarımı izlemek için Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan maça gittim. VIP alanında bile bu uygulama yapıldı ve kameradaki görüntüm ile karttaki görüntüm eşleştirildi."


 

Sayfa Yükleniyor...