"Hedef olimpiyatlar"

Türkiye Basketbol Federasyonu Üst Yöneticisi (CEO) Hidayet Türkoğlu, A Milli Erkek Takımı'nın 2016 Rio Olimpiyat Oyunları elemelerine davet edilmesinin kendileri adına sevindirici olduğunu ve amaçlarının elemeleri ilk sırada bitirerek, olimpiyatlara katılmayı hedeflediklerini söyledi.

NTV Spor 20.01.2016 - 17:43
"Hedef olimpiyatlar"

Küçükçekmece Belediyesi'nin, Sefaköy Kültür Merkezi ve Küçükçekmece Spor Salonu'nda düzenlediği etkinliğe Fenerbahçe Basketbol Takımı Genel Menajer Yardımcısı Ömer Onan ile katılan Türkoğlu, öğrencilerin yanı sıra basın mensuplarının olimpiyat elemeleriyle ilgili sorularını yanıtladı.

Elemelere katılmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Bizi güzel bir yaz bekliyor. Belki şu ana kadar olimpiyatlara gitme fırsatı bulamadık, elemelere katılma fırsatı bulamadık. Gerek Turgay Bey gerek Harun başkan, yapmış olduğu çalışmalarla bu hakkı sağladılar. İnşallah turnuvayı birinci bitirip, gitme hakkı kazanırız ve Türk basketbol tarihinin en büyük başarısını elde etmiş oluruz" dedi.

Kadın milli takımın bu konuda iyi gittiğini kaydeden Hidayet Türkoğlu, "Onların olimpiyat şansının yüksek olduğunun bilincindeyiz. Yöneticiler olarak ona göre hazırlık yapmak zorundayız. Sezon biter bitmez hemen turnuva başlıyor. Güzel takım yapıp elimizden gelen mücadeleyi gösterirsek ve şansımız da yanımızda olursa ilk defa olimpiyatlara gitme hakkı kazanırız" diye konuştu.

Olimpiyat elemeleri oynama hakkı haberinin kendisine Harun Erdenay tarafından verildiğini vurgulayan Türkoğlu, "İlk başta ev sahipliği yapamayacağımızdan dolayı üzülmüştük. Akabinde bu haber gelince biraz mutlu olduk" ifadelerini kullandı.

Türk oyuncuların fazla süre alamamasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Türkoğlu, "Önümüzdeki sezon için yapmak istediğimiz projeler var. Bu tek başınıza karar vereceğiniz bir durum değil. Kulüplerle de konuşmak gerekiyor. Amacımız Türk oyuncuların daha fazla süre almasını sağlamak. 2017'de Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağız. Bir hazırlık yapmamız gerekiyor. Değerli kulüp yöneticileriyle konuştuğumuzda inanıyorum ki doğru yolu bulacağız. Türk oyuncuların daha fazla şans bulacağı kararı alırız diye ümit ediyorum. Onlar ne kadar fazla süre alır, tecrübe kazanırsa Avrupa Şampiyonası'nda daha iyi performans sergilerler. O yüzden bu sezonu böyle geçirmek zorundayız. Önümüzdeki yıllar için farklı düşüncelerimiz var" dedi.

ONAN: İNŞALLAH GENÇ KARDEŞLERİMİZ BİZİ GURURLANDIRIR
Fenerbahçe Basketbol Takımı Genel Menajer Yardımcısı Ömer Onan da milli takımın Avrupa ve dünya şampiyonalarına katıldığını ancak olimpiyat oyunlarında hiç yer almadığını, yeni jenerasyonun bunu başaracağını umduğunu dile getirdi.

Sportif organizasyonlara katılmanın ve başarı elde etmenin ülke tanıtımına büyük katkı sağladığına dikkati çeken Onan, "Bu açıdan olimpiyat elemelerine katılmak çok önemli. Hidayet'in gelir gelmez üstüne düşüp, ülkeye getirmesi çok önemli. Genç bir kadromuz var. Yeni bir jenerasyon geliyor. Elemelerde var güçleriyle oynayacaklar. Biz bunu yaşayamadık. Dünya Şampiyonası oynadık, Avrupa Şampiyonası oynadık, olimpiyatları başaramadık. İnşallah genç kardeşlerimiz elemeleri geçip, bizi gururlandırır" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...