Saygıner havlu attı!

Bursa'da düzenlenen 3 Bant Bilardo Dünya Kupası'nda son 16 turu maçları başladı.

NTV Spor 06.02.2016 - 14:35
Saygıner havlu attı!

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin fuaye alanında düzenlenen turnuvada dünya şampiyonu İsveçli Torbjörn Blomdahl'a 40-31 yenilen Semih Saygıner elendi. Güney Koreli rakibi Choi Sung-Won'u 40-25 yenen Tayfun Taşdemir ise adını çeyrek finale yazdırdı.

Turnuvadaki Saygıner-Blomdahl maçı büyük ilgi gördü. Bursalı bilardoseverler salonu doldururken, gözler "erken final" olarak adlandırılan Saygıner-Blomdahl müsabakasının yapıldığı birinci masadaydı.

Müsabakanın başında basit hatalar yapan Saygıner, skor üstünlüğünü rakibine kaptırdı. Bomdahl tek ıstakada 8, Saygıner ise 7 sayı üretebildi. Zor pozisyonlardan sayı üreten Saygıner, seyircilerden bol bol (parmakla şıklama) alkış aldı. Maçın başından sonuna dek sakin bir oyun sergileyen Blomdahl, sonuca gitmeyi bildi ve güçlü rakibini 40-31 yendi.

ÇEYREK FİNALE BİR SPORCUMUZ YÜKSELDİ
Üçüncü masada ise Tayfun Taşdemir, Güney Koreli Choi ile karşı karşıya geldi. Tek ıstakada 11 sayı üretme başarısı gösteren Taşdemir, rahat bir oyunla maçı 40-25 kazanarak çeyrek finale yükselen tek Türk sporcu oldu.

Diğer maçlarda ise Belçikalı Frederic Caudron, İtalyan rakibi Marco Zanetti'yi 40-39, Belçikalı Eddy Merckk de Güney Koreli Jung Han Heo'yu 40-25 yendi.

"39. SAYI BENİ MUTLU ETTİ"
Maçların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Blomdahl, müsabakanın çok heyecanlı geçtiğini söyledi.

Semih Saygıner'in de iyi bir oyun sergilediğini ifade eden Blomdahl, "Bazı imkansız gibi görünen atışlar oldu. Özellikle 39. sayı beni mutlu etti" dedi.

Blomdahl, çeyrek finale yükselen Tayfun Taşdemir'la ilgili bir soru üzerine, "Dünyanın en iyi oyuncularından biri. Tek seferde birçok sayı alma kapasitesi olduğu için bu turnuvada çok büyük şansı var" değerlendirmesinde bulundu.

"TÜRKİYE'DE KİMSEYE TURNUVA VERMEYİZ"
Tayfun Taşdemir ise hasta olduğu için 5 gündür neredeyse hiç bilardo oynamadığını ifade ederek, "Elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Şu ana kadar rakiplerim çok iyi oynamadı. Ben daha iyi performans gösterdim. Ortalamam da dünya standardının üstünde" diye konuştu.

Turnuvadan elenen Semih Saygıner de son 16'daki rakibi son dünya şampiyonu Blomdahl karşısında şansın yanında olmadığını vurguladı.

Maçın genelinde pozisyonların Blomdahl'a dönük olduğunu anlatan Saygıner, şunları söyledi:

"Bana çok rahat edebileceğim pozisyonlar gelmedi. Oyunun kopma noktasında o biraz daha şanslıydı. Tabii ki dönüş süresince böyle şeyler yaşayacağız. Oyunun başında 1-2 basit hatam var. O hatalar olmasa belki çok daha farklı olurdu. Çeyrek finale yükselen Tayfun Taşdemir her zaman bir turnuva kazanmaya aday bir oyuncudur. Geçen sene bayağı başarılı performans gösterdi. Umarım bu turnuvayı da o kazanır, Türkiye'de kimseye turnuva vermeyiz."

 

Sayfa Yükleniyor...