Türk derbisini kazanan Vakıfbank finalde

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali ilk maçında Fenerbahçe Grundig'i 3-0 yenerek finale yükseldi

NTV Spor 09.04.2016 - 18:22
Türk derbisini kazanan Vakıfbank finalde

İtalya'da düzenlenen organizasyonun ilk gününde iki Türk takımı karşı karşıya geldi. Çekişmeli başlayan karşılaşmada ilk teknik molaya 8-6 önde giren Fenerbahçe Grundig, ikinci teknik molayı ise 16-13 önde tamamladı. Daha sonra taktik servislerle rakibinin oyun planını bozarak durumu 17-17'de eşitleyen VakıfBank, Hill'in çaprazdaki ataklarıyla skoru lehine çevirdi ve çekişmeli geçen ilk seti 25-23 kazanarak 1-0 öne geçti.     

Karşılaşmanın ikinci setine hızlı başlayan VakıfBank, 5-1 öne geçince Fenerbahçe Grundig Başantrenörü Marcello Abbondanza mola aldı. Mola dönüşünde köşelerden attığı plaselerle oyunu dengeleyen sarı-lacivertli takım, Mihajlovic'in etkili smaçlarıyla üstünlüğü ele geçirdi ve ikinci teknik molaya 16-11 önde girdi. Fenerbahçe Grundig yaptığı ataklarla sette 19-14 öne geçerken, VakıfBank'ta tekrar devreye Hill girdi. Sarı-siyahlı ekip, Hill'in attığı smaç servisleriyle rakibini yakaladı ve skoru 19-19 yaptı. Daha sonra Fenerbahçe Grundig'i hataya zorlayan ve bunda da başarılı olan VakıfBank, ikinci seti de 25-22 kazandı.     

Üçüncü sette VakıfBank, ilk teknik molaya 8-7, ikinci teknik molaya da 16-15 önde girdi. Rakibi karşısında etkili oyununu sürdüren VakıfBank, üçüncü seti de 25-22 alarak müsabakadan 3-0 galip ayrıldı ve adını finale yazdırdı.

VAKIFBANK-FENERBAHÇE GRUNDİG: 3-0

Salon: Pala George     

Hakemler: Hartin Hudik (Çek Cumhuriyeti), Arturo Di Giacomo (Belçika)     

Fenerbahçe Grundig: Skorupa, Bosetti, Dietzen, Mihajlovic, Kim, Eda Erdem Dündar (Gizem Karadayı, Ergül Avcı, Polen Uslupehlivan, Ezgi Dilik, Şeyma Ercan)     

VakıfBank: Naz Aydemir Akyol, Buijs, Rasic, Sloetjes, Gözde Kırdar, De Kruijf (Gizem Örge, Hill, Çağla Akın, Melis Gürkaynak)     
        
Setler: 23-25, 22-25, 22-25     
 
Süre: 97 dakika (33, 35, 29)  

Sayfa Yükleniyor...